Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев заяви, че е готов

...
Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев заяви, че е готов
Коментари Харесай

Дерменджиев отговори на Кралев: Никой не може да ми влияе |

Селекционерът на националния тим Георги Дерменджиев съобщи, че е подготвен да остане отпред на " трикольорите ", само че решението е в ръцете на управлението на БФС.

" Договорът ми тече и не беседвам с никого за неговото продължение. В БФС ще решат какво ще се случи оттук насетне. Когато те решат кой да бъде треньор, тогава и аз ще кажа какви са моите проекти. За всеки треньор е чест да работи за националните тимове, без значение каква е ситуацията.

Нека разсъждаваме вярно. В последния мач играхме без 11 полеви играчи и трима вратари поради ковид-19 и травми ", разяснява Дерменджиев, представен от Българска телеграфна агенция, след завръщането на националите от Дъблин, където нощес приключиха 0:0 с Република Ирландия и изпаднаха в дивизия С на Лигата на нациите.

Националният селекционер отговори и на рецензиите на министъра на спорта Красен Кралев, който изрази подозрение, че в избора на треньора за състава има мениджърски ползи.

" В моята кариера в никакъв случай, по никакъв мотив, не съм разрешавал да ми въздействат. Не съм се съобразявал с никое мнение. Искам това господин Министърът (Кралев) да го знае. Нямам визия какви информатори по какъв метод са го подвели.

Уважавам институцията Министър, справям се с това и мисля, че доста съществено са го подвели. Кажете ми кой от играчите е конвертируем за футбола отвън България? Трябва да бъдем реалисти. Това е равнището ни. Ако някой желае да ми каже нещо, дано приказваме по различен метод, а не през медиите ", сподели Дерменджиев.

Той е безапелационен, че доста неща в българския футбол би трябвало да се трансформират, като най-важна е методиката в детско-юношеските школи.

" Темата е дълга, само че едно от нещата, които би трябвало да се трансформират, е методиката в школите. Ние сме доста изостанали научно от другите. Всяка подготовка е научно обоснована - какво да бъде натоварването, какъв брой дълго да продължи. В школите всеки един от играчите би трябвало да има самостоятелна картотека по какъв начин се развива ", сподели Дерменджиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР