Селекционерът на мароканските национали Уалид Реграги нарече отбора си Роки

...
Селекционерът на мароканските национали Уалид Реграги нарече отбора си Роки
Коментари Харесай

“Ние сме Роки на Световното”

Селекционерът на мароканските национали Уалид Реграги назова тима си „ Роки на Световното състезание ”, откакто в профил втори огромен любимец - Португалия. А преди този момент победи и Белгия в груповата фаза.

Тимът е на полуфинал, на който ще спори с Франция. Той към този момент влезе в историята като първия африкански и арабски тим, достигащ до тази фаза.

Реграги, който има забавна орис, е именуван Арабския Моуриньо. Той пое състава на 31 август, като размени тръгналия си със скандал Вахид Халилходжич.

" Имаме явен и елементарен проект за мачовете - всеки би трябвало да работи. Мисля, че играчите ми в никакъв случай не са тичали толкоз доста през живота си, колкото тичаха през днешния ден, само че го направиха с ясната мисъл, че е за страната.

Не бяхме толкоз положителни, колкото против Испания, само че когато вложиш сърцето си, създаваш шансове. Ние се трансформираме в тима, който всички обичат на това Световно състезание - в случай че покажете тази пристрастеност, предпочитание, религия, можете да съумеете. Моите играчи го демонстрираха ", рече Реграги пред медиите след мача с Португалия.

" Победихме Испания, Португалия и Белгия, без да допуснем гол. Но това не е знамение, а плод на усилена работа. Направихме нашите хора щастливи и горди, нашият континент благополучен и горделив ", продължи разпалено Реграги. И по-късно се отнесе за любовта си към филмите.

" Когато гледате кино лентата за Роки, желаете да подкрепите Роки поради неговото сърце и отдаденост и мисля, че ние сме Роки на това Световно състезание. Когато сте дребен тим, би трябвало да мечтаете, да вярвате. Мисля, че това е огромно, огромно обръщение за света. Мисля, че в този момент светът е с Мароко ", добави 47-годишният експерт, роден във френското градче Корбей Есон.

Той пое националния тим след две следващи трофеи в мароканското състезание с “Уидад ” (Казабланка), само че е първият африканец, който стига до този стадий на Световното. Реграги обаче е френски артикул и като футболист, и като треньорско образование. Родителите му са марокански емигранти и по този начин се връща в историческата си татковина.

" Знаехме, че ще бъде доста сложен мач против един от най-хубавите тимове в света. Те сътвориха повече проблеми, в сравнение с Испания. И е обикновено, тъй като за мене Португалия е просто по-силен тим ", споделя още някогашният полузащитник и упорства, че проектът му не е бил да подреди всички в отбрана.

" Може и да не играхме по най-хубавия метод, само че тактически бяхме доста мощни. Можем да създадем проблеми на всеки един тим на света. Като изключим автогола против Канада, нито един съперник не е вкарал гол в нашата врата и очевидно е проблем за тях. Срещнахме едни от най-хубавите тимове във връзка с активност и високо движение, само че в случай че вложите в това сърце и примирение, понякога и малко шанс, то нещата се случват ".

Попитан до каква степен ще стигне Мароко на Мондиала, той сподели: " Важното е, че дадохме образец на другите тимове от Африка. Защо да не мечтаем за купата? Ако нямаш фантазии, няма да стигнеш до на никое място ",завърши гологлавият познавач.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР