Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Любомир Минчев

...
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Любомир Минчев
Коментари Харесай

Любо Минчев: Имаме шансове да се класираме, все още чакаме за Везенков

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по баскетбол Любомир Минчев изрази оптимизъм по отношение на възможностите ни в идните международни квалификации, съобщи кореспондент на БГНЕС. Тимът ни попадна в група F, където негови противници са съставите на Чехия, Исландия и Финландия.
„ Според мен имаме шансове и ще се борим до последно.

След жребия се образува едно общо мнение, че попаднахме в група, в която липсва тотално изявен любимец. За мен обаче с представянето си на последното Европейско състезание нашите противници демонстрираха, че могат да се опълчват и на най-силните тимове на Стария континент.

В никакъв случай няма да ни бъде елементарно, само че въпреки всичко се надявам да продължим, “ показа Минчев дни преди първия дуел на отбора ни. На старта на акцията „ лъвовете “ одобряват Финландия на 24 ноември от 19 часа в „ Арена Ботевград “. Три дни по-късно България гостува на Исландия.
" Финландия направи доста мощно Европейско състезание, победиха Франция и Гърция, само че и при тях са налице същите проблеми, които са и при нас. В техния състав има играчи, които вземат участие в Евролигата, един в НБА и за тях това са основни фигури. Независимо от това обаче и макар всеобщото мнение е, че финландците не са толкоз съществено име, за мен в последните 10 години националният им тим дръпна съществено напред ", разяснява селекционерът.

Освен травмата на Крис Минков, главните проблеми на Любомир Минчев със състава са свързани със звездата на отбора Александър Везенков и натурализирания гард Дий Бост. И двамата може да пропуснат идните срещи с Финландия и Исландия, защото първо би трябвало да получат позволение от клубните си тимове – Барселона и Жалгирис.
Знаете за проблемите с Дий Бост и Александър Везенков.

Почти несъмнено няма да мога да употребявам първия, а за Везенков имам очаквания, само че не мога със 100% да кажа дали ще пристигна. За страдание нещата не зависят от играчите. Ще чакаме. Не желая да разгадавам какво съм приказвал с треньора на Барселона Сито Алонсо. Мога да кажа до по кое време може да чакаме Везенков, само че не желая още да го върша “, добави наставникът.

Иначе регламентът на квалификациите за Световното в Китай планува първите три отбора в крайното класиране в групата да продължат в идващия стадий, където 24-те тима ще бъдат разпределени в четири групи.

Двубоите от тях ще бъдат изиграни през септември и ноември 2018 година и февруари 2019 година Първите три отбора от всяка от тези четири групи от Зона Европа ще играят на шампионата на планетата - общо 12. Право на присъединяване ще получат още по 7 тима от Америка и Азия, както и 5 от Африка. Домакинът Китай се класира непосредствено. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР