Селекционерът на мъжкия национален отбор по футбол гостува утре на

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по футбол гостува утре на
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: Виждам бъдещето си в България, както виждате съм тук

Селекционерът на мъжкия народен тим по футбол гостува на следващия ден на Албания в контрола. Преди мачът през днешния ден селекционерът Младен Кръстаич даде конференция преди дуела с Тирана на следващия ден. Много е евентуално това да е финален мач на Кръстаич отпред на националите. Въпреки това Кръстаич съобщи изрично, че вижда бъдещето си отпред на България и няма планове да пуска. 
Прочетете още
Националите към този момент изгубиха шансове за класиране на Евро 2024, а в събота изгубиха позорно от Литва с 0:2 и не престават да са без триумф от началото на пресявките. 

" Със сигурност имахме малко време да се оправим от шока против Литва - единствено два дни. Не сме упражнявали чак толкоз доста, психически би трябвало да се вдигнем, не сме на война, би трябвало да играем футбол. Дали бъдещето ми е обвързвано с България - аз съм тук, както виждате. За на следващия ден - не играем против дилетанти, млад тим сме, който още се развива. Албания е пред Чехия и Полша в класирането ", стартира Кръстаич. 

" Не желая да има напрежение към момчетата, върху мен може. Следвашият мач е другарски, чакам морална поддръжка. Колегата от Албания попита дали може да създадем девет промени в мача, това е народен тим, а не клубен тим. Каквото има, хвърляйте го към мен. Най-важното не е дали аз ще остана, а момчетата. Проблемът не е Кръстаич, а момчетата да се развиват. Говоря в полза на българския футбол ", сподели треньорът на националите. 

" Тежки моменти съм имал и като състезател, и като треньор. Важно е да имаш темперамент, да се вдигнеш. На Балканите сме хора на крайностите - или подвигаме хората, или ги закопаваме в земята. В тима има деца, които не играят в клубовете си, само че по-добри от тях няма. Ще видите с времето, че ще съм бил прав. Не е моментът да приказвам тук за огромният проблем в българския футбол, тъй като ще наподобява като опрощение. Вижте в Сърбия и Хърватия какъв брой чужденци играят и си направете сметката. Ако в българското състезание не играят българи, по-добре да го закрием. Трябва да се грижим за нашите деца. В момента аз се усещам българин, не би трябвало аз да устройвам паспорти за българските деца. Ако това продължи като наклонност, вас скоро няма да ви има ", съобщи националният селекционер. 

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР