Селекционерът на мъжкия национален отбор Николай Желязков обяви, че ще

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор Николай Желязков обяви, че ще
Коментари Харесай

Ники Желязков: Ще подам оставка

Селекционерът на мъжкия народен тим Николай Желязков разгласи, че ще подаде оставка.

Държавният отбор се завърна в София, откакто записа най-лошото показване на международни шампионати. България остана 20-а на Мондиал 2022 в Полша и Словения след 3 следващи загуби в Група С от Полша с 0:3, от Съединени американски щати с 0:3 и от новобранеца Мексико с 2:3.

“Ще подам оставката си пред Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Смятам, че по този начин е редно ”, съобщи Николай Желязков пред публицистите на летище " София ".

“Не съм мислил, какво ще върша, в случай че оставката ми не бъде призната и сега не мога да мисля за това. Смятам обаче, че е редно да постъпя по този метод. Не желая да предсказвам какво ще се случи ”, добави той.

Желязков призна, че не е допускал загуба от Мексико.

" Не ми е минавало и през мозъка, че може да загубим от Мексико. Това е срамно! Не мога да отговоря за какво загубихме. Провалихме се тотално против Мексико, имахме шансове против САЩ… Ние имаме млади момчета, които идват от долу, които печелят медали в този момент. Не би трябвало да сме толкоз песимисти, само че от време на време би трябвало да се направи крачка обратно. Ние я направихме. Трябва да запазим тези момчета - те ще играят на Олимпийската подготовка за Париж 2024, Волейболната лига на нациите и Европейското състезание през 2023 година, на което сме хазаин. Ако бяхме спечелили гейм против Полша или Съединени американски щати, нещата можеше да се развият по напълно различен метод. Не скърбя нито грам за това подмладяване. Това е вярната посока за българския волейбол. Когато тимът губи, се търсят пътища. Това са момчетата ни. Трябва да се гледа напред. Не мога да им бъда съдник. Условията, които трябваше да ни бъдат обезпечени, бяха дадени. Аз не би трябвало да скланям някой да играе за националния тим. Искам да благодаря на всички, с които работих в този щаб, тъй като те са същински експерти ”, разяснява още Ники Желязков.

Селекционерът е наясно, че загубите ще провокират вълна от рецензии към тима.

" Заставам зад всички играчи, които съм повикал. Всеки един от тях е имал предпочитание да играе за България, само че... На Балканите обаче мощно обичаме и мощно ненавиждаме. Нормално е при загуби доста хора да плюят. Нормално е това. Нямаме настройката, когато изпуснем задачата, да излезем и играем. Няма по какъв начин да бъдем благополучен от този факт! На никой не му е безразлично. Атмосферата е доста тягостна. Не сме говорили с Цецо Соколов за отричане. Не е добре сигурно това, което се случи, само че е реалност. Аз персонално доста скърбя, само че подобен е животът ”, приключи Николай Желязков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР