Селекционерът на мъжкия национален отбор на Латвия по баскетбол Робертс

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на Латвия по баскетбол Робертс
Коментари Харесай

Латвийците се притесняват от един компонент в играта на България

Селекционерът на мъжкия народен тим на Латвия по баскетбол Робертс Щелмахерс даде конференция преди основния дуел с България на следващия ден от 19:30, който е част от квалификациите за ЕвроБаскет 2022.

" Готови сме за дуела както физически, по този начин и душевен ", стартира Щелмахерс. " Направихме шест положителни и продуктивни тренировки, работихме и в двете етапи на играта. Знаем какво желаеме да вършим и също по този начин знаем по какъв начин играе нашият противник. Настроението в нашия отбор е положително и всички са подготвени за борба. В подготовката за решаващите борби българският народен тим изигра няколко контроли против локални клубове. Въпреки че не получихме видеозаписи от мачовете, нашият треньорски щаб сносно познава стила на българите ", добави той, представен от Sportacentrs.com.

Победа над Латвия ще класира " лъвовете " за европейско състезание за първи път от 10 години насам. Загуба до 6 точки ще остави интригата в групата до последните мачове в понеделник, а при проваляне с над 6 точки България губи шансове за класиране. Щелмахерс подчертава върху експанзията на селекцията на Росен Барчовски.

" Те осъзнават какъв брой значим е дуелът, тъй че ще стартират нападателно и няма по какъв начин да си помислят да се откажат. Не би трябвало да излезем с усещането, че ще поемем самодейността от първата минута. Те ще бъдат нападателни в обстановки, когато топката е в Майерс или другите ни високи играчи, тъй че тогава евентуално ще заложат на отбрана двама на един ", сподели още експертът.
Както е известно, две от звездите на латвийския баскетбол - Янис Тима и Дайрис Бертанс от участника в Евролигата Химки, получиха разрешение да бъдат разполагаем на Щелмахерс за основните конфликти.

" Да разполагаме с Тима и Бертанс е парче торта върху цялата торта. Аз обаче разгадавам на всички 16 баскетболисти и съм им признателен, че откриха време за националния тим. Не желая да откроявам двамата, тъй като останалите не би трябвало да си мислят, че като дойдат Тима и Бертанс и работата е подготвена. Отборът се построява от екипна работа - някои работят повече, други по-малко, само че това е спорт. Просто би трябвало да извървим пътя към успеха ", добави Щелмахерс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР