Селекционерът на Италия Роберто Манчини пое вината за По негови

...
Селекционерът на Италия Роберто Манчини пое вината за По негови
Коментари Харесай

Роберто Манчини: Испания заслужаваше да спечели, може би сбъркахме със системата на игра

Селекционерът на Италия Роберто Манчини пое виновността за

По негови думи испанците са заслужавали да завоюват макар късния си надвит гол, като след мача опитният експерт призна, че неговият отбор е заложил в дуела на малко по-различен жанр и добави, че след почивката италианците не се посочили задоволително в предни позиции.

" Испания заслужаваше да завоюва, нищо че вкара гол в самия край. Ние направихме малко в мача, изключително след почивката. Може би фактът, че изиграхме тактически друг мач от нормално, ни наказа. С Киеза търсех по-голяма дълбочина и това е повода да го употребявам на поста на Имобиле. Дали ме е разочаровал? Не, играчите дадоха на терена всичко, което можеха ", показа наставникът, извел Италия до успех на Евро 2020.

" Не играхме в нашия жанр. След почивката се дръпнахме прекалено много. Може би става дума да неточност при избора на система на игра ", добави Роберто Манчини.

За 58-годишният ментор това е втори следващ полуфинал, който той губи в Лигата на нациите, откакто преди две години, по подигравка на ориста италианците още веднъж изгубиха с 1:2 на Испания в дуел, който тогава се изигра на " Сан Сиро " в Милано.

Впоследствие " Скуадра Адзура " съумя да стигне до бронзовите медали в шампионата след триумф над Белгия в дребния край, а в този момент италианците още веднъж ще имат същата задача против домакина на финалната четворка Нидерландия. Битката за бронзовите медали в третото издание на Лигата на нациите е тази неделя (18 юни) от 16.00 часа в Енсхеде.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР