Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини описа своето малко

...
Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини описа своето малко
Коментари Харесай

Манчини за Виали: Загубих малкото си братче

Селекционерът на италианския народен тим Роберто Манчини разказа " своето малко братче " Джанлука Виали като " съвършен и самоуверен човек ", откакто някогашният нападател умря на 58-годишна възраст.

Манчини приказва за последната си среща с Виали в края на предишния месец.
" Той нямаше сили. Гласът му беше слаб, само че извънредно явен. Говорихме си по малко за безусловно всичко. Той даже искаше да се съберем с по-младите членове на нашите фамилии. Лука се усмихваше, майтапеше се. Казвах му, че изкарваше повече пари от мен в Сампдория. Тогава президентът на клуба му несъмнено плащаше повече. Всичко това се случва малко след сбогуването със Синиша (Мшихайлович). Губя още един брат, по-малък брат. Точно по този метод обичах да се обръщам към него. Срещнахме се, когато бяхме на 16 години и по-късно в никакъв случай не сме се разделяли. В юношеските тимове на Италия, в мъжкия народен отбор, Сампдория, в наслади и болежка. По време на победи и загуби, както и в тези две нощи на " Уембли ". Един път преди доста години ни се случи да плачем от горест и мъка. Други пъти сме плакали от наслада, защото ориста ни свърза. Джанлука беше най-хубавият от нас, приключен нападател, съвършен и самоуверен човек. От много време се надявах, че той може да стане президент на Сампдория. Щеше да стартира една изключителна история, както във времената като футболист. Беше привилегия да бъда негов другар и съотборник във футбола и живота ", съобщи Манчини пред Кориере дело Спорт, представен от Ройтерс.

Специалистът призна, че Виали е с съществена заслуга за триумфа на Италия с купата на Евро 2020. 

" Той ме направи благополучен и имаше решаваща роля за крайната ни победа на Европейското състезание. Играчите го обичаха. Джанлука имаше силата и ни даде смелостта, която не знаехме, че притежаваме. Той я употребява, с цел да се бори с заболяването. Сбогувам се с още един брат. С неговата мощ ще продължа напред, с цел да му посветя нещо настоящо, за което сме мечтали цялостен живот ", сподели още Роберто Манчини.

Изключително известният и сполучлив Джанлука Виали за първи път беше диагностициран с рак на панкреаса през 2017 година, а четири години по-късно лекарите още веднъж му сложиха същата диагноза. Смъртта на някогашния управител на Челси раздруса футболния свят по-малко от месец след отдръпването му от поста на началник на делегацията на националния тим на Италия./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР