Селекционерът на Холандия - Роналд Куман прие джентълменски поражението във

...
Селекционерът на Холандия - Роналд Куман прие джентълменски поражението във
Коментари Харесай

Куман: На нашия отбор му е твърде рано да спечели трофей

Селекционерът на Холандия - Роналд Куман одобри кавалерски провалянето във финала на Лига на нациите от Португалия с 0:1. Според него противникът е играл плътно, до момента в който неговите футболисти са били изтощени от тежкия полуфинал против Англия.

" Португалия игра доста плътно, само че ние трябваше да играем по-добре. През първото полувреме трябваше да бъдем по-търпеливи и да задържаме повече топката. След това противникът означи и за нас стана даже още по-трудно, тъй като те са майстори в отбрана. Бяхме изтощени, само че това не ни оправдава. Трябваше да се представим по-добре, изключително в последната фаза на офанзивата. Не успяхме да създадем доста положения. Трябваше да бъдем по-хитри, само че не бяхме. Знаехме, че би трябвало да покажем най-хубавото, на което сме способни, само че не успяхме ", съобщи Куман.

" Да играеш на край, даже и да не го спечелиш, постоянно е добре, тъй като ти дава спомагателен опит. Направихме огромни стъпки в шампионата Лига на нациите. За идната стъпка може би ще ни би трябвало още малко време. Нуждаем се от повече мощ в офанзива. Трябва да сътворяваме повече положения и да ги осъществяваме. Може би е прекомерно рано този тим да завоюва трофей. Сега следва Европейско състезание. Не желая да споделям нищо неприятно за тези играчи. Много съм горделив от показания дух. Това не беше задоволително довечера, само че като цяло акцията е положителна ", добави експертът.
 Португалия победи Холандия с 1:0 и завоюва Лигата на нациите
Португалия завоюва първото издание на Лигата на нациите и влезе в историята!

Триумф за домакините на " Ещадио до Драгао "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР