Селекционерът на Гърция Танасис Скуртуполос изрази недоволството си към съдийската

...
Селекционерът на Гърция Танасис Скуртуполос изрази недоволството си към съдийската
Коментари Харесай

Скуртуполос: Янис не получава нужното уважение от съдиите

Селекционерът на Гърция Танасис Скуртуполос изрази недоволството си към съдийската бригада във вчерашната победа против Чехия с 84:77. На “елините” им бе нужно да завоюват мача с 12 или повече точки разлика, а звездата Янис Адетокумбо бе изкаран с 5 фаула по средата на четвъртата част. Наставникът показа на конференцията след мача, че не може да се свирят сходни фаулове на играчите.

“Янис се опита да ни помогне. Той се бори всеки ден на полето, освен по време на мачовете. Но той не получава нужното почитание, от което се нуждае. Говоря за двата фаула в нахлуване, които той получи през днешния ден - третият и петият. Не може да свириш такива фаулове на тези играчи.” Янис напусна полето при 10 точки задатък за Гърция и оставащи 5:32 минути от четвъртата част. Това разколеба играта на гърците и те се простиха с възможностите си за прекосяване напред.

“Мога да дам по-добър образец. Ник Калатес игра 37 минути, той държа топката в ръцете си от самото начало, за което завоюва едвам един фаул. Може ли някой да изясни това? Калатес нападна подкошието от самото начало. Избутаха го два пъти, когато сервира, само че никой не реагира. За Янис се отнася същото. Можем да създадем повече от 25 видеоклипа, с цел да видите по какъв начин те го бутат с четири, пет ръце от самото начало.”, приключи Скуртуполос.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР