Селекционерът на Франция Дидие Дешан обяви състав от 23 футболисти

...
Селекционерът на Франция Дидие Дешан обяви състав от 23 футболисти
Коментари Харесай

Дидие Дешан с коментар по темата Мбапе

Селекционерът на Франция Дидие Дешан разгласи състав от 23 футболисти за европейската подготовка против Нидерландия на 13 октомври и приятелския мач против Шотландия четири дни по-късно.

В състава на " петлите " се завръща бранителят на Олимпик (Марсилия) Жонатан Клос, който изпадна от разширения тим за Световното състезание в Катар в края на предходната година. Сред избраниците на Дешан попадна и бранителят на Ливърпул Ибрахима Конате, който поради контузия пропусна дуелите през септември.

В съпоставяне с последните мачове от състава отпаднаха новото попълнение на Челси Аксел Дисаси и централният бранител на Ница Жан-Клер Тодибо.

Селекционерът не пропусна да каже своето мнение и за огромната фигура в състава Килиан Мбапе:

" Мбапе не е в най-хубавото си положение, което се вижда и от резултатите на тима му. Но Килиан въздейства доста на тима. Не се тормозя за него, защото той постоянно има предпочитание и дух на играч. Дори когато прави нещата добре, той има предпочитание да ги прави още по-добре ", заяви Дешан на конференцията си при оповестяването на отбора.

Дешан не изключи идващия път в отбора на Франция да има и изненади, като след играчите, които са следени, е и десният бранител на Галатасарай Саша Боей.

" Ако Мбапе е водач в нещо, то е в най-развратните празненства в Париж "

ПСЖ загуби от Нюкасъл с1:4 в мач от 2-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР