Селекционерът на датския национален отбор по футбол Каспер Хюлманд вярва,

...
Селекционерът на датския национален отбор по футбол Каспер Хюлманд вярва,
Коментари Харесай

Селекционерът на Дания: Отборът е много, много добър, но не мисля, че сме сред най-добрите

Селекционерът на датския народен тим по футбол Каспер Хюлманд има вяра, че вълната от прочувствена поддръжка, която изстреля тима му на полуфинал на миналогодишното Европейско състезание, към момента е налице и се надява тя да продължи своето влияние и на Световното в Катар. Цяла Дания претърпя същински потрес при колапса на терена на една от звездите на отбора – Кристиан Ериксен, който получи сърдечен удар. Но това провокира мощен прилив на съпричастност и поддръжка към играчите, които бяха спрени чак на полуфинала от Англия след продължения. 

" Мисля, че този дух е към момента тук. Когато се прибрахме от Европейското състезание, не знаехме дали е просто тресчица по самото състезание или е по футбола като цяло. Но се оказа, че хората полудяха по футбола и от този момент в Дания е полуда ", добави треньорът. И посочи, че колкото и добре да е играла Дания на Евро 2020, то в Световните квалификации отборът е бил даже още по-силен. И не инцидентно е спечелил 9 от 10 вероятни мача, което им оказа помощ да бъдат един от първите класирали се на Мондиал 2022 тимове. 

" Мисля, че сме в добра позиция, само че не можем просто да се оставим да ни носи страстта от Европейското. Трябва да се играе, да покажете качество на терена. И мисля, че ние го притежаваме. Така че ще се види дали има обединение на качество и страст в едно ", споделя още треньорът. 

Хюлманд обаче не може да се съгласи, че Дания е измежду любимците, даже и откакто се изкачи на 10-о място в ранглистата на ФИФА тъкмо преди началото на Мондиала. " Отборът е доста, доста добър, само че не мисля, че сме измежду най-хубавите. И това е хубавото за нашия тим. Видяхте тима ни на полуфинала на " Уембли ". И все пак Англия беше по-добра от нас ", разяснява още експертът. " Обсъждахме всичко това доста дълго с футболистите. И си задавахме въпроса какво би трябвало да създадем, с цел да стигнем още веднъж там? Опитахме се да бъдем водещи в играта, да сме с вярната психическа подготовка и задоволително твърди в желанието си ". 

След това той се спря и на първия мач от шампионата против Тунис, който назова доста подъл съперник. " Очаква ни доста тежък мач. Изпитвам голямо почитание към съперника ни. Те играят с доста пристрастеност и съм сигурен, че цялата аудитория ще бъде зад тях и ще ги поддържа. Трябва да покажем най-високо равнище на професионализъм, в противоположен случай ще имаме съществени проблеми, добави наставникът. 

Дания и Тунис откриват битката в група D на Световното във вторник от 18.00 часа.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР