Селекционерът на Босна и Херцеговина Ивайло Петев даде интервю за

...
Селекционерът на Босна и Херцеговина Ивайло Петев даде интервю за
Коментари Харесай

Ивайло Петев: Българският футбол ми липсва, един ден със сигурност ще се върна

Селекционерът на Босна и Херцеговина Ивайло Петев даде изявление за предаването " Код Спорт " по RING от базата на тима в Зеница. Специалистът към този момент има богат треньорски опит зад граница, откакто бе отпред поредно на кипърския АЕЛ (Лимасол), хърватския " Динамо " (Загреб), " Омония " (Никозия), саудитския " Ал Кадисия " и полския " Ягелония ". Предлагаме ви част от изявлението:

Липсва ли ти по някакъв метод българския футбол?

- Винаги ще ми липсва. Аз съм българин, тъй че един ден неимоверно ще се върна в България.
 В Босна и Херцеговина: Ивайло Петев е най-лошият селекционер в историята ни
В Босна и Херцеговина: Ивайло Петев е най-лошият селекционер в историята ни

Бил пратен там по политическа линия

Съгласен ли си, че фарсът с конгресите на БФС се отразява и на равнището на футбола като цяло? Впрочем, знаеш ли сега кой е президент на централата?

- Всичко, както ние споделяме, е от горната страна. За да върви шампионата в позитивна посока, би трябвало да поставиш добре нещата, тъй че един ден това състезание да бъде по този начин, както всички почитатели на футбола желаят.

Работи с Борислав Михайлов, когато беше народен селекционер. Какви са усещанията ти от този интервал - позитивни или негативни? Какви страсти имаше?

- Емоции постоянно има. Където и да съм бил, оставям встрани неприятните моменти. Винаги се сещам за положителните. Имало е и положителни моменти, един насъбран опит. На 38 години да бъдеш народен селекционер за мен е чест.

Направи стажове в огромни клубове в Европа - кои са най-ярките ти усещания?

- Наистина е по този начин. Стремял съм се, където и да съм бил, да науча нещо ново. Но това ново нещо, постоянно съм го пречупвал през моята глава - по какъв метод аз желая да наподобява. Това е скъп опит. Във всички клубове, в които съм бил на стаж, и до ден- сегашен имам повече контакти и повече опция да науча нещо ново. Какво за мен е значимо? Утре да бъда по-добър. Да науча нещо ново. Най-голямо и най-хубаво усещане ми остави Унай Емери. Това беше 2012 година, тогава той водеше Валенсия. Предостави ми безусловно всичко, което желаех. Държа се същински другарски с мен. Просто съм впечатлен от него като човек, а като треньор, самите вие и аудиторията знаете какво е постигнал. В който и клуб той да работи, постоянно го поддържам, тъй като в действителност е един доста добър треньор и ужасно добър човек.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР