Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес подаде оставка, след като отборът

...
Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес подаде оставка, след като отборът
Коментари Харесай

Треньорът на Белгия хвърли оставка, Ханзи Флик още умува

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес подаде оставка, откакто тимът на Белгия не съумя да се класира за осминафиналите на Световното състезание в Катар. Колегата му Ханзи Флик, чийто отбор на Германия също не прескочи груповата фаза, към момента се колебае и не е подал молба за освобождение от поста.

" Все още не мога да кажа дали ще подам оставка. Ще приказваме за това. В момента е прекомерно рано, само че скоро ще стане ясно ", разгласи селекционерът на Германия Ханзи Флик след неуспеха на Мондиал 2022. Бундестимът завоюва с 4:2 против Коста Рика, само че това не бе задоволително. Немците останаха на третото място в групата поради по-лоша голова разлика с втория Испания, който по същото време падна от Япония с 1:2. Така на второ следващо Световно състезание Германия е навън още в груповата фаза.

“Трябва да сме по-добри в тренировките и в развиването на състезателите. От години приказваме за централните нападатели, от които се нуждаем, за мощните халф-бекове. Защитата e отличавала немския футбол от години. Нуждаем се от връщане на основите ”, добави той.

Попитан за загубата на испанците от Япония с 1:2, Флик отговори: " Разочарованието е голямо, не можем да виним Испания, би трябвало да виним единствено и само себе си. Имахме доста шансове. Особено в мачовете против Испания и Япония. "

Нападателят нападател Томас Мюлер назова протичащото " безспорна злополука ", а съотборникът му Кай Хаверц го оприличи като " гледане на филм на ужасите ".

„ За нас е необикновено горчиво, тъй като нашият резултат щеше да е задоволителен. Това е възприятие на изтощение ", показа Мюлер. Той беше част от тима международен първенец през 2014 година, само че бе и в тима, който беше отстранен на същата фаза преди четири години в Русия.

Според Хаверц фактът, че Германия е схванала ориста си едвам в четвъртък, когато резултатът от мача сред Япония и Испания беше показан на огромния екран на стадиона, прави преживяването още по-трудно. „ Когато се случи по този метод, чувството е като във филм на ужасите “, сподели Хаверц, който означи два гола, откакто влезе като запаса: „ Научихме по време на мача, че Япония води, а по-късно класирането в групите беше показано на стадиона. Все още имахме дребна вяра, че Испания ще означи. Но тогава забелязахме, че мачът с Япония завърши ”.

Хаверц загатна, че не всичко е наред в немския футбол. „ Трябва да бъдем почтени и да кажем, че от четири години нещата не вървят добре. Сега отпаднахме два пъти в груповата фаза. Не мисля, че към този момент сме турнирен тим “. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР