Селекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев заяви, че има

...
Селекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев заяви, че има
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Първо трябва да изградим стил

Селекционерът на българския народен тим Илиан Илиев съобщи, че има две задания през 2024-а година. Първата е да построи жанр и гръбнак на отбора, а втората – България да опита да спечели групата си в Лигата на нациите. Нашите се паднаха с.

„ Няма значение дали сме удовлетворени или не, значимото е да се огледа действително на нещата. Спомням си в предходните квалификации, след жребия отново имаше такива приказки по какъв начин ще се класираме, ще се борим за класиране. Най-важното нещо е да оценим, че можеше и да е по-зле. Избегнахме Швеция, с които имаме извънредно противен баланс, с изключение на успеха в София при Петър Хубчев. За другите тимове – както се споделя, не би трябвало нито да ги подценяваме, нито да ги надценяване. Трябва действително ние да се погледнем къде сме. В тези оставащи четири мача до началото на Лигата на Нациите би трябвало да изградим жанр на тима и да се стремим по-късно вероятно да спечелим групата “, съобщи Илиан Илиев пред Българска национална телевизия.

През пролетта на 2024-а година България има два мача през март и два през юни. Точно преди началото на Евро 2024 играем контроли с Румъния и Словения. През март пък се изправяме срещу Азербайджан и Танзания.

„ Доволни сме от противниците в тези мачове. Азербайджан е съперник, който можехме да срещнем в Лигата на нациите. Танзания играха за Купата на Африка и не са неприятен тим. Контролите са положителни. Най-важното е, че няма да имаме доста пътувания “, добави селекционерът.
Илиан Илиев: Няма да върша доста промени
„ Аз го споделих към този момент, при нас е значимо първо да изградим жанр. Ние се опитваме да го изградим, да създадем един гръбнак на тима и да се опитаме да спечелим групата. Със сигурност знаем израстването на Люксембург в последните години, а за другите два тима е видно, че не са създали нещо уау в последните години. Но да не се дублирам, видяхте в последните квалификации като подценим някой, след това страдаме “.

Относно определянето на състава за мачовете през март, Илиев сподели: „ Със сигурност няма да се създадат доста промени. Второ, поради обстоятелството, че сме в подобен интервал – някои са в подготовка, шампионатите вървят. А и има много време дотогава, ние сме създали един лист и като наближи датата, ще обявим 25-26 индивида, които да изиграят тези два мача “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР