Селекционерът на България Красимир Балъков ще прати повиквателна на бразилската

...
Селекционерът на България Красимир Балъков ще прати повиквателна на бразилската
Коментари Харесай

Бала атакува Англия с Краев и Вандерсон

Селекционерът на България Красимир Балъков ще прати повиквателна на бразилската звезда на Лудогорец Вандерсон за европейската подготовка с Англия на " Уембли ", която е на 7 септември. Специалистът искаше Вандерсон още преди мачовете с Чехия и Косово, само че тогава писмено футболистът не можеше да бъде част от " трикольорите ". Сънародникът му Марселиньо, който в този момент изпадна в недружелюбност в Разград, беше получил повиквателна за квалификациите през юни, само че се контузи и пропусна мачовете. Този път обаче не попада в сметките на Бала, откакто не играе и при първенците.

Вандерсон е на 31 години, като от 2014 година е в България, когато беше притеглен от Лудогорец. За този интервал има близо 220 мача за " орлите ", с които е спечелил пет трофеи, една Купа на България и три Суперкупи на страната. Два пъти взе участие в Шампионската лига, като в евротурнирите има 52 мача и 13 гола.

Бала счита, че неговият опит ще бъде потребен на отбора за идните европейски квалификации. Самият футболист е дал единодушието си да облече националната фланелка на България. Един от най-големите гении на родния футбол Божидар Краев също се завръща в отбора, като също дава поръчка за титулярно място в Англия.

Правещият страховит старт на сезона в Португалия Краев също е в състава на Балъков. Младокът мина чартърен от датския Мидтиланд в португалския Жил Висенте, където за две седмици се трансформира в любим на почитателите. Най-накрая той стартира да играе на позицията, на която се усеща най-добре - зад нападателя и това даде мигновено резултат. Краев вкара гол в последната среща от подготовката на тима, като мигновено се наложи в титулярния състав, носейки две победи на отбора в първите два публични мача. Първо се разписа в последната минута за триумфа с 3:2 над Авеш в шампионата за Купата на Лигата, класирайки отбора си в груповата фаза на конкуренцията. След това пък нокаутира гранда Порто на старта на сезона с нов прекрасен гол в 77-ата минута, който донесе триумфа на новаците с 2:1.

Краев не беше викан в последните мачове, като с националната фланелка има 7 мача и два гола, макар че не играе нападател.

Краси Балъков е приготвил още изненади в състава за мача с " лъвовете ", само че първо се надява всички играчи, които е набелязал, да бъдат здрави. Повиканите национали ще станат ясни след седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР