Секцията за гласуване на парламентарните избори на 2 април в

...
Секцията за гласуване на парламентарните избори на 2 април в
Коментари Харесай

МВнР предлага да няма избирателни секции в Адана, в гръцките и турските курорти

Секцията за гласоподаване на парламентарните избори на 2 април в турския град Адана да бъде преместена в прилежащия град Мерсин, намиращ се на 80 км от Адана. Това предложи на Централната изборна комисия работна група " Избори " към Министерството на външните работи (МВнР).

Повод за настояването са разрушеният град Адана, както и оповестеното

Също по този начин Министерство на външните работи предлага на ЦИК да не се откриват секции за гласоподаване на 2 април в курортите в Гърция и Турция, защото по това време не се чака там да има български гласоподаватели.

Секции да има обаче в Република Северна Македония, предлага консулът ни в Битоля, в Кавадарци и Прилеп.

Към този миг Австрия, Германия, Италия, Франция, Канада, Молдова, Сърбия и Норвегия не са дали позволение за откриване на секции на тяхна територия заради спецификата на административните процедури.

В Чешката република пък ще може да се гласоподава единствено на територията на посолството ни, което попречва разкриването на секции в Бърно, Ихлава, Либерец, Млада Болеслав и Пилзен. Също по този начин е направено предложение за сливане на секции на територията на Англия и Северна Ирландия.

Според Министерство на външните работи на доктрина е допустимо на 2 април да има секции за гласоподаване в 136 страни. Досега обаче позволение за провеждането на предварителните парламентарни избори са дали общо 34 страни, от които 25 са на осведомителен режим, а другите девет са дали позволение, разясни непрекъснатият секретар и ръководител на Работна група " Избори " в Министерството на външните работи Иван Кондов

По думите му за изборите на 2 април е препоръчано да не се откриват секции за гласоподаване в Украйна.

По всички направени оферти от ведомството ЦИК ще направи разискване, след което ще вземе дефинитивно решение къде ще бъдат секциите зад граница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР