Секция с книги Македония и българите“ беше открита в библиотеката

...
Секция с книги Македония и българите“ беше открита в библиотеката
Коментари Харесай

„Македония и българите“: Нова секция с книги в библиотеката на културен център „Магура“ в Чикаго

Секция с книги „ Македония и българите “ беше открита в библиотеката на културен център „ Магура “ в Чикаго, заяви във Facbook профила си генералният консул Светослав Станков, представен от БГ СВЯТ на Българска телеграфна агенция. Участие в събитието взеха и учениците от Българското неделно учебно заведение „ Джон Атанасов “.
 „ Македония и българите “: Нова секция с книги в библиотеката на културен център „ Магура “ в Чикаго
Сн.: Facebook/Svetoslav Stankov

Станков благодари на Томас Лебамов, член на Централния комитет на Macedonian Patriotic Organization, за включването му в церемонията и квалифицираната презентация, както и на Македонския теоретичен институт и MPO „ PIRIN “ – Чикаго за дарените книги.

Сред новите и класическите произведения в библиотеката попадат заглавия като: „ Песни за Македония “ на Иван Вазов, „ Български национални песни и вярвания “ на Кузман Шапкарев, „ Куберовите българи и техните потомци “ на Тервел Попов, „ Из историята на Самуилова България “ на Георги Николов, „ От Струмица до Америка “ на Любен Топчев, „ Полковник Борис Дрангов, живот и каузи “ на Тодор Петров и доста други
 „ Македония и българите “: Нова секция с книги в библиотеката на културен център „ Магура “ в Чикаго
Сн.: Facebook/Svetoslav Stankov

Културен център „ Магура “ беше хазаин и на Третия панаир на българската книга, в който гостува и писателят Алек Попов. Той показа пред сънародниците ни в Чикаго своите най-нови произведения – сатиричния разказ „ Мисия Туран “ и новото допълнено със 100 страници предистория издание на „ Сестри Палавееви в лабиринта на младостта и бурята на историята “.

След представянето Алек Попов участва на Коледния панаир на книгата в Чикаго, с цел да раздава подписи и да се срещне с присъстващите, оповестиха уредниците.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР