Секторът на информационните и компютърни технологии е един от най-бързоразвиващите

...
Секторът на информационните и компютърни технологии е един от най-бързоразвиващите
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Планираме създаването на ново технологично училище към Столична община

Секторът на осведомителните и компютърни технологии е един от най-бързоразвиващите се в София, а бизнесът желае да има готови фрагменти. Затова в моята стратегия залагаме основаването на ново общинско софтуерно учебно заведение. Това е методът да подпомогнем бизнеса и да влагаме в професионалното развиване на децата ни ", това съобщи Антон Хекимян, претендент за кмет на София от ГЕРБ-СДС, на среща с представителите на IT-общността.
 
Той показа програмата си в секторите " Образование " и " Дигитализация " пред представители на организациите БАЙТ, БАСКОМ и ИКТ Клъстер.
 
 Антон Хекимян на среща с представителите на IT-общността Антон Хекимян на среща с представителите на IT-общността Източник: Политическа партия ГЕРБ

" София има капацитет да се трансформира в учебен и теоретичен център, а дигитализацията е неизменима част от работата ни. Общината към този момент е заложила дигитализацията на доста от услугите, които дава, а задачата е по-голяма експедитивност, успеваемост и най-много бистрота на процесите. Това е метода да се покачва и доверието на хората към институциите ", съобщи още Хекимян.
 
По думите му добър образец е използването на електронната карта за градски транспорт-ежедневно в София над 70 хиляди пътувания се правят непосредствено с банкови карти. Това е огромно облекчение за жителите.
 Антон Хекимян на среща с представителите на IT-общността Антон Хекимян на среща с представителите на IT-общността Източник: Политическа партия ГЕРБ

Той дефинира разговорът със бранша като извънредно значим и се ангажира това да продължи, с цел да може с общи старания да се развива  дигитализация на процесите в общината и вложенията в образованието и професионалното израстване на децата и младежите.

Кандидатът за общински консултант от ГЕРБ-СДС Любомир Минчев пое ангажимент за разширението на ТУЕС. " Трябва да има ръб на целия бранш, в който дружно да се търсят и намират решения за всичко, обвързвано с процеса по цифровизация на общината ”, съобщи Минчев.

На срещата участваха и претендентите за общински съветници Георги Георгиев, Стефан Марков и Владимир Данаилов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР