Сексуалното въздържание може и да е добро за известно време

...
Сексуалното въздържание може и да е добро за известно време
Коментари Харесай

Това се случва с тялото, когато спрем да правим секс

Сексуалното самоограничение може и да е положително за известно време и поради разнообразни аргументи, само че отказването от размяната на милувки за дълго или вечно може да докара до много смущаващи физически резултати. Изследователи в региона на секса настояват, че в случай че сте имали естествен полов живот, а сега не се радвате на подобен, това ви прави по-склонни към отчаяние и меланхолия. Кои са осемте неща, които се случват с тялото, откакто спрем да вършим секс.

1. Не, не ставате „ по-тесни “
Въздържането от секс не прави вагината „ по-тясна “. Това е градска легенда. Усещането за сбитост във вагината не е повлияно от броя на половите сътрудници, а въздържането от интимности не значи повторна непорочност. Това, което може да се случи, е тъканите на вагината да не помнят навика да се отпускат при възбуденост или навлизане. Не се тормозете, когато още веднъж се качите на седлото, те доста бързо ще си напомнят с ваша помощ това.

2. Мъжете са по-склонни към еректилна дисфункция
Въздържанието наподобява усилва вероятността от еректилна дисфункция при мъжете. Изследванията върху това са ориентирани към по-възрастните мъже, само че всички те са единомислещи в заключението, че постоянната полова интензивност има позитивен резултат върху ерекцията на мъжа. Използвайте пениса си или го губите. Известно е, че постоянните еякулации може да оказват помощ да се избегне рак на простатата.

3. Имунната система става по-уязвима
Сексуалната интензивност способства позитивно за имунната функционалност на тялото. При дамите тези промени са ориентирани към по-лесното зачеване. За страдание, в случай че не вършиме секс постоянно или въобще, тогава сте по-податливи на болести и инфекции, които другояче имунната система би блокирала.

4. Либидото може да спадне
Някои специалисти са тотални бранители на постоянната полова интензивност като метод за "поддържането на огъня " на либидото. Те считат, че интервал на самоограничение ще понижи половото предпочитание с течение на времето, защото тялото потиска хормоналния отговор на възбуденост.

5. Може да сте по-стресирани
Това е още един от случаите, при които връзката сред позитивите (редовния секс и стреса) се трансформира в негативен (без секс и по-високи стрес реакции). Хората, които не вършат постоянно секс, имат по-високи пикове на кръвното налягане в отговор на напрежението, в сравнение с хората, които неотдавна са претърпяли оргазъм.

6. Сърдечносъдовото здраве може да пострада
Добрият полов живот е мощно обвързван със сърдечносъдовото здраве. Така че преди да се откажете от плътските фамилиарност, помислете за сърцето си, то ще ви бъде признателно, в случай че понякога изпитвате полово наслаждение.

7. Намаляване на естествената лубрикация
Редовният секс е главен метод за „ конфигуриране “ на половите органи. Когато им отнемем една от главните им функционалности, те стартират да забавят своя отговор при възбуденост. Не е изключено след нескончаем интервал на самоограничение на вагината да й би трябвало повече време, с цел да се лубрикира.

8. Ще бъдете по-малко интелигентни
Има приказка, която твърди, че въздържанието ни прави по-интелигентни. Истината обаче е на другия полюс - половата интензивност усилва растежа на невроните в хипокампуса. Въздържанието не оказва помощ на мозъка да се развива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР