Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но католиците трябва да

...
Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но католиците трябва да
Коментари Харесай

Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но е подкопано от порнографията

" Сексуалното наслаждение е подарък от Бога ", само че католиците би трябвало да заобикалят порнографията, сподели папа Франциск в сряда по време на общата визита на площад " Свети Петър ", написа The Guardian.

Сексуалното наслаждение би трябвало да се цени, сподели той, само че то е " подкопано от порнографията " и " удовлетворението без връзка може да докара до избрани форми на пристрастяване ".

" Трябва да пазиме любовта ", сподели папата, който добави: " Спечелването на борбата против похотта може да бъде изпитание за цялостен живот ".

С тези забележки папата наподобява дава отговор на своите консервативни критици, които бяха меко казано ядосани предходната седмица, откакто книга на полова тема, написана преди десетилетия от ръководителя на доктрината на Ватикана, се появи още веднъж.

Книгата на Виктор Мануел Фернандес, аржентински кардинал, непосредствен до папата, който към този момент беше прочут като създател на друга книга със полов заряд, написана в младостта му, включваше глава, описваща разликите сред мъжкия и женския оргазъм.

В отговор на скорошния скандал Фернандес, чието назначение на една от най-влиятелните позиции във Ватикана, беше подложено на критика от консервативните кардинали, сподели: " Със сигурност не бих написал [това] в този момент ".

През 2022 година, по време на полемика за заплахите от обществените медии, папата предизвести за " дявола " на цифровата порнография, като в същото време призна, че свещениците и монахините също гледат порно онлайн. " Това е недостатък, който имат толкоз доста хора, даже свещеници и монахини ", сподели той. " Дяволът влиза там ".

В края на 2020 година Ватикана беше оставен в неловко състояние, когато беше заставен да " потърси пояснения от Instagram ", откакто формалният Instagram на папа Франциск, който дружно с другите му сметки в обществените медии, се ръководи от екип от хора, " хареса " фотография на бразилския модел Наталия Гарибото. " Харесването “ от акаунта на папата се виждаше на страницата на модела няколко следващи дни, преди да бъде " отхаресано ".

Ватиканът сподели тогава: " Можем да изключим, че " харесването " е пристигнало от Светия трон ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР