Сексуалното отмъщение е много популярно, коментира Явор Колев, бивш началник

...
Сексуалното отмъщение е много популярно, коментира Явор Колев, бивш началник
Коментари Харесай

Хиляди българи участват във Вайбър групи за порно, дрога, оръжие и фалшиви документи

Сексуалното възмездие е доста известно, разяснява Явор Колев, някогашен шеф на отдела за битка с киберпрестъпленията в ГДБОП
Десетки хиляди българи членуват в групи в обществената мрежа Телеграм, в които се популяризират безотговорно нецензурен фотоси и клипове на дами и деца. В други се оферират опиати, оръжие и подправени документи.

Стотици са сигналите за изнудване, възмездие и злоупотреби, подавани годишно в ГДБОП и Центъра за безвреден интернет. Входът към някои от групите е свободен. В други обаче за вход се изисква изпращането на лично полово наличие. Част от групите са профилирани за порнография с девойки под 18-годишна възраст.

" Най-често за Телеграм получаваме сигнали за младежи сред 15 и 18 години, които са флиртували с действителните си гаджета през мрежата, като са им пращали голи фотоси, или са произвеждали самите те в съкровен контакт видео, което по-късно са си разменили. Тези видеа попадат в Телеграм групите, които набраха доста сериозна известност и размер от наличие ", изяснява пред  Антоанета Василева от Центъра за безвреден интернет.

По-често момчето качва фотографията, с цел да се похвали или да способства към наличието на групата, акцентира тя.  " В 90% от случаите става без знанието и единодушието на момичето. Това важи и за възрастни. Другият вид е като възмездие. "

В групите за порнография постоянно попадат и фотоси или клипове на някогашни съпруги.

" Сексуалното възмездие е доста известно ", разяснява Явор Колев, някогашен шеф на отдела за битка с киберпрестъпленията в ГДБОП.

" При децата е извънредно неприятно, защото са още малолетни. "

В групите се оферират още опиати, оръжие и подправени документи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР