Сексуалното образование в българските училища е тема, която се обсъжда

...
Сексуалното образование в българските училища е тема, която се обсъжда
Коментари Харесай

7 неща, свързани със секса, които трябва да се учат в училище

Сексуалното обучение в българските учебни заведения е тематика, която се разисква от години. Въпреки това, към момента има огромен брой хора, които не одобряват нуждата от сходно образование. Това постоянно се дължи на неналичието на съгласие и информация по отношение на преимуществата от половото обучение.

Говорейки за подобен вид образование, има няколко полови тематики, които безспорно би било от изгода да се учат в учебно заведение. Децата стартират да се интересуват от секса още на 10-12-годишна възраст и нормално разчитат на Интернет, с цел да събират информация, само че това не постоянно е най-сигурният и меродавен метод за приемане на нови познания.

Ето и кои неща, свързани със секса, би било от изгода да се учат в учебно заведение:
Разнообразие в половите желания
В учебно заведение би трябвало да се разисква фактът, че хората имат разнообразни полови желания и това е изцяло обикновено. Трябва да се изясни на учениците, че би трябвало да одобряват и почитат половото многообразие, с цел да не стигат до дискриминация или обиждане на другите поради това.
Връзката сред секса и страстите
Сексът е обвързван освен с физическото наслаждение, само че и с прочувствената страна на хората. В учебно заведение би трябвало да се разискват другите страсти, свързани със секса, като обич, пристрастеност, любов и така нататък
Безопасност
Учениците би трябвало да се учат по какъв начин да взимат осведомени решения, когато става въпрос за половите им взаимоотношения. Те би трябвало да имат познания по въпроси като противозачатъчни способи, предварителната защита на половите заболявания и други значими тематики, свързани със половото здраве.
Възможните опасности при половите взаимоотношения
Учениците би трябвало да бъдат осведомени и с вероятните опасности, свързани със секса, като нежелана бременност, заболявания, принуждение и дискриминация. Трябва да им се даде информация по какъв начин да се защищават и къде да потърсят помощ при положение на потребност.
 Комуникация
Комуникацията е основен детайл за здравите и удовлетворяващи полови взаимоотношения. В учебно заведение би трябвало да изясняват на учениците по какъв начин да споделят ясно и намерено с сътрудниците си за техните желания и граници в половите им взаимоотношения.
Полова еднаквост и полова ориентировка
В учебно заведение би трябвало да се разискват половата еднаквост и половата ориентировка, с цел да се помогне на учениците да схванат и да одобряват разликите сред хората. Те би трябвало да се учат да бъдат толерантни към другите полови и полови идентичности.
Интернет и секс
Онлайн приложенията и уеб страниците, свързани със секса, са станали по-достъпни и елементарно откриваеми, само че в това време се покачва риска от присъединяване в несъответствуващи и даже рискови полови действия. В учебно заведение би трябвало да се разисква въздействието на интернет върху половите взаимоотношения и учениците да бъдат предупреждавани за рисковете.

В умозаключение, образованието във връзка със секса е доста значимо за здравословния полов живот. В учебно заведение би трябвало да се разискват намерено и реалистично тематиките, свързани с интимния живот, тъй като това може да помогне на учениците по едно и също време да бъдат задоволени от любовния си живот, само че и да защищават себе си и сътрудниците си от вероятните опасности.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР