Сексуалната активност играе важна роля в живота на жените. Но дами,

...
Сексуалната активност играе важна роля в живота на жените.
Но дами,
Коментари Харесай

10 неща в секса, които са опасни за жените над 45 години

Сексуалната интензивност играе значима роля в живота на дамите.
Но дами, че и господа, значимо е обаче да знаете, че потребностите на тялото се трансформират с възрастта.
„ Има няколко аспекта на половата интензивност, които могат да бъдат рискови за дамите след 45 години “, това разкри Евгения Александрова, която е психолог-сексолог и създател на школата за полово образование „ Точка G ”.
По думите й тези рискови неща за въпросните дами са тъкмо 10.
„ Най-добре е да не помнят за тези секс преживявания. Или най-малко да бъдат доста деликатни “, споделя Александрова.
Ето кои са десетте неща в секса, които са рискови за дамите над 45 години:

№1 Неудобни позиции
С възрастта гъвкавостта и издръжливостта могат да намалеят, което прави някои полови позиции по-рискови. Използването на позиции, които предизвикват дискомфорт или болежка, може да докара до пострадване или щета. Ето за какво, когато избирате пози, е по-добре да дадете желание на по-класически разновидности.

№2 Липса на задоволително „ смазване “
Промените, свързани с възрастта, могат да доведат до понижаване на естественото смазване по време на възбуденост, което прави половия акт по-малко прелестен и даже мъчителен. Това може да докара до раздразнение, микротравми и дискомфорт по време и след сексуален акт. Ето за какво би трябвало да се погрижите авансово за закупуването на лубрикант - профилиран лубрикант за секс.

№3 Игнориране на здравословни проблеми
След 45-годишна възраст дамите постоянно изпитват здравословни проблеми като вагинална сухота, понижено либидо, хормонални промени или болежка в таза. Пренебрегването на тези проблеми и продължаването на половата интензивност без консултация с доктор може да усили риска от затруднения. На тази възраст е значимо да наблюдавате по-подробно интимното си здраве.

№4 Неправилно потребление на секс играчки
Използването на секс играчки може да бъде прелестно, само че неприятната хигиена или неправилната приложимост може да докара до инфекции и пострадвания.

№5 Прекомерна физическа интензивност
Някои типове полова интензивност може да са прекомерно интензивни за вашето тяло. Прекомерното упражнение може да стресира сърдечно-съдовата система или да повреди ставите и мускулите. Ето за какво на тази възраст се предлага да вършиме секс със приблизително движение.

№6 Използване на контрацепция без консултация с доктор
С придвижване на възрастта рисковете, свързани с потреблението на контрацепция, могат да се усилят. Някои контрацептивни способи може да не се предлагат след 45-годишна възраст заради нараснал риск за здравето. Важно е да обсъдите избора на контрацептивен способ с Вашия доктор.

№7 Липса на връзка и неприкритост
Сексуалните връзки се основават на взаимно схващане и неприкритост. Липсата на връзка и неприкритост може да докара до недоразумения, спорове в връзките и даже до завършек на интимния живот. Опитайте се да бъдете открити и почтени с колегата си по отношение на вашите потребности и упования от половия ви живот.

№ 8 Липса на релаксация и приятност
В актуалния свят дамите са изправени пред непрекъснат стрес и напрежение, което в следствие се отразява на половия им живот. Липсата на релаксация и наслаждение води до понижаване на либидото и утежняване на интимните връзки.

№9 Липса на грижа за себе си
Сексуалното здраве и самочувствието са директно свързани с физическата и прочувствена грижа за себе си. Липсата на самочувствие и грижа за себе си може да докара до незадоволеност от половия ви живот и влошени взаимоотношения, както и до намалено самочувствие.

№10 Стремеж към блян
Съвременните стандарти за хубост и половост могат да основат напън върху дамите, което може да докара до идеализъм и перфекционизъм в половите връзки. Това може да докара до незадоволеност и даже меланхолия. Важно е да запомните, че всяка жена е неповторима и това, което е рисково за една, може да е безвредно за друга. Въпреки това, с цел да се понижи рискът от отрицателни последствия, дамите над 45 години се поучават да се съветват с доктор и да бъдат по-съзнателни при избора на полови практики и техники. Не забравяйте какъв брой е значимо да се грижите за вашето здраве и сигурност по време на фамилиарност. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР