Сексистките реплики на председателя на организационния комитет за Токио 2020

...
Сексистките реплики на председателя на организационния комитет за Токио 2020
Коментари Харесай

МОК нарече сексистките реплики на Мори абсолютно неприемливи

Сексистките реплики на ръководителя на организационния комитет за Токио 2020 са " безусловно неприемливи ", отсече Международният олимпийски комитет (МОК) в публично изказване. Йошихиро Мори стана тематика на необятни полемики през последната седмица, откакто сподели, че наличието на дами на работни срещи ги удължава доста и излишно. Той добави, че те имат навика да се съревновават с останалите присъстващи и също по този начин показа предложение, че времето им за говорене би трябвало да бъде лимитирано.

" Думите на президента на Токио 2020 Мори са безусловно неприемливи и в прорез с новите закони на МОК, признати през 2020 ", обясниха от организацията.

След коментара на Мори близо 440 доброволци за Токио 2020 напуснаха и уредниците получиха над 5500 недоволства, настояват локалните медии.

" Освен че господин Мори се извини, организационният комитет също го укори за изречените думи и застана твърдо зад правилата си за реализиране на пълноправие сред половете ", продължиха от МОК.

" Като водачи на олимпийското придвижване, ние имаме задача да окуражаваме и поддържаме промотирането на женския труд във всички равнища на спорта и във всички структури ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР