Сексът носи не само удоволствие, но може и да провокира

...
Сексът носи не само удоволствие, но може и да провокира
Коментари Харесай

Сексът може да води до смърт

Сексът носи освен наслаждение, само че може и да предизвика преждевременна гибел. Разбира се, вероятността за това е доста дребна, само че въпреки всичко си коства да го имаме поради. Не е загадка, че сексът може да обезпечи физически и прочувствени изгоди.

Благодарение на физическия контакт се ускорява имунната система, усъвършенства се качеството на съня. При оргазъм се отделя голямо количество окситоцин, който оказва помощ на хората да открият доверие между тях. Но от време на време процесът може да бъде съдбовен или гибелта ще пристигна след известно време. Дейвид Си Гейз от Уестминстърския университет описа какви тъкмо аргументи могат да предизвикат това.

Специалистът отбелязва, че гибелта по време на секс може да бъде провокирана от прекомерно мощен физически стрес.

Различни медикаменти също могат да повлияят на това и тези, които лекуват еректилна дисфункция, не са изключение.

Както демонстрираха резултатите от изследването, в множеството случаи " жертви " на секса са мъже над 59 години. Умират от инфаркт - миокарден. Струва си да се обърне внимание на обстоятелството, че от всички случаи на преждевременна гибел не повече от 0,2% се дължат на секс. Гайз добави, че последните изследвания демонстрират, че освен мъжете, само че и дамите могат да умрат и то в по-млада възраст.

Средната възраст на мъжете и дамите, умряли непосредствено по време на секс или скоро след него, е 38 години. 35% от всички случаи включват дами. В същото време специалистите акцентират обстоятелството, че това е извънредно рядко.

Причините включват освен сърдечен удар, само че и нарушаване на сърдечния темп, което породи доста ненадейно. Нарича се синдром на неочаквана аритмична гибел. Втората причина е аортна дисекация. Всички други случаи на преждевременна гибел са директно свързани с кардиомиопатията.

По-рано писахме, че сексолог описа по какъв начин неналичието на секс визира дамите и мъжете. Напълно допустимо е да се живее без секс. Неговото наличие или безусловно цялостно неявяване в живота на този или оня човек няма да играе никаква роля, в случай че приказваме за въздействието на този миг върху живота на обществото. Но в случай че не се прави секс дълго време, тогава с времето могат да се появят много съществени здравословни проблеми, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР