Сексът има много полезни физически и психологически ефекти като понижаване

...
Сексът има много полезни физически и психологически ефекти като понижаване
Коментари Харесай

Сексът може да бъде смъртоносен

Сексът има доста потребни физически и психически резултати като намаление на високото кръвно налягане, възстановяване на имунната система и подкрепяне на по-добрия сън.

Сексът има доста потребни физически и психически резултати като намаление на високото кръвно налягане, възстановяване на имунната система и подкрепяне на по-добрия сън . Физическият акт на секса и оргазмът освобождават хормона окситоцин, така наречен хормон на любовта, който е значим за построяването на доверие и връзки сред хората.

Но има и тъмна страна: всяка година се записват случаи на гибел по време на или малко след секс . Честотата на тези случаи, за благополучие, е извънредно ниска и съставлява 0,6% от всички случаи на неочаквана гибел, оповестява " Сайънс Алерт ".

Съществуват доста аргументи, заради които това се случва на хората. В множеството случаи то е породено от физическото натоварване на половата интензивност или от медикаменти, отпускани с рецепта (например медикаменти за лекуване на еректилна дисфункция), или от противозаконни опиати, като кокаин.



Рискът от всякаква неочаквана сърдечна гибел е по-висок с напредването на възрастта. Съдебномедицинско изследване от Германия на 32 000 случая на неочаквана гибел за интервал от 33 години открива, че 0,2% от случаите са настъпили по време на полова интензивност. Внезапната гибел е настъпила най-вече при мъже (средна възраст 59 години), а най-честата причина е била сърдечен удар, прочут още като инфаркт на миокарда. Проучванията на неочакваната сърдечна гибел и половата интензивност в Съединени американски щати, Франция и Южна Корея демонстрират сходни резултати.

Неотдавна обаче откриватели от университета " Сейнт Джордж " в Лондон откриха, че това събитие не се лимитира единствено до мъжете на междинна възраст. В изследването, което е оповестено в JAMA Cardiology, е изследвана неочакваната сърдечна гибел при 6847 случая, ориентирани към Центъра по сърдечна патология в " Сейнт Джордж " в интервала сред януари 1994 година и август 2020 година От тях 17 (0,2%) са настъпили по време на или в границите на един час след полова интензивност. Средната възраст на гибелта е 38 години, а 35 % от случаите са настъпили при дами, което е повече, в сравнение с в предходни изследвания.



Тези смъртни случаи нормално не са били породени от сърдечни пристъпи, както се следи при по-възрастните мъже. В половината от случаите (53%) е открито, че сърцето е структурно обикновено и повода за гибелта е ненадейно нарушен сърдечен темп, наименуван синдром на неочаквана аритмична гибел.

Промененият сърдечен темп може да аргументи липса на О2 (миокардна исхемия) и да докара до неочакван сърдечен арест, при който сърцето стопира да бие.

Това ново изследване демонстрира, че неочакваната сърдечна гибел при хора под 50-годишна възраст се дължи основно на синдрома на неочакваната аритмична гибел или на кардиомиопатии.

По-младите възрастни, които са били диагностицирани с тези болести, би трябвало да потърсят съвет от своя кардиолог по отношение на риска, обвързван със половата интензивност.

Все отново ниската периодичност на смъртните случаи в тези изследвания допуска, че рискът е доста невисок - даже при хора със съществуващи сърдечни болести.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР