Сексът е страхотен, но освен това той е полезен за

...
Сексът е страхотен, но освен това той е полезен за
Коментари Харесай

Добри новини! Редовният секс е полезен за психичното ви здраве

Сексът е страховит, само че също така той е потребен за вашето здраве и взаимоотношения. Освен че ускорява имунитета ви и предизвиква интимността, сексът се оказва добър за вашето психологично здраве. Това се дължи на повишаването на някои хормони, които се освобождават по време на действието.

Един от тях е допамин. Ето за какво, в случай че сте правили секс и в действителност ви е харесало, ще желаете да го извършите още веднъж. Допаминът е обвързван с тази част от мозъка, която е виновна за позитивните усеща и страсти. Сексът може също по този начин да увеличи равнищата на окситоцин, мощен хормон, който ви кара да желаете да се гушкате и обичате. Окситоцинът може да понижи признаците на стрес и тревога и даже да бъде " антидот на депресивните усеща ", съгласно Psychology Today.

Обаче, не всеки секс безусловно има тези удобни резултати. Повечето от тези изследвания се правят върху хора, които са във връзка, а не върху такива, които имат инцидентен сексуален контакт. Някои от тези дейности, които са удобни за психологичното ви здраве, може да не бъдат видяни при неналожителен секс. Едно пояснение за този факт е, че нормално инцидентният секс идва с известна доза стрес. Например, в случай че в миналото сте правили секс с някогашния си. Самият секс е прекрасен, само че възприятията, които се появяват незабавно по-късно са горест или страдание.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР