Секретният военен космически самолет X-37B на Пентагона се приземи във

...
Секретният военен космически самолет X-37B на Пентагона се приземи във
Коментари Харесай

Секретен космически самолет на САЩ е направил рекордно дълъг орбитален полет

Секретният боен галактически аероплан X-37B на Пентагона се приземи във Флорида през днешния ден, откакто направи рекордно дълъг орбитален полет, траял над две години, оповестиха Американските военновъздушни сили, съобщи " Ройтерс ".

Безпилотният аероплан X-37B, основан от " Боинг ", докосна земята на галактическия център на НАСА в 3:51 сутринта, откакто прекара 780 дни, обикаляйки в орбитата на Земята. Това е петата сходна тестова задача на серия от нови галактически технологии, оповестиха от щатските военновъздушни сили.

Космическият аероплан с размерите на дребен рейс бе изпратен в орбита през 2017 година с ракета SpaceX Falcon 9. Мисията бе ръководена от основаната във Вашингтон работа на военновъздушните сили за да организира редица класифицирани опити в дълготрайна галактическа среда.

" X-37B продължава да показва смисъла на галактическите самолети за многократна приложимост ", разяснява секретарят на военновъздушните сили на Съединени американски щати Барбара Барет. " С всяка сполучлива задача галактическите благоприятни условия на нашата нация се усъвършенстват ", споделя тя в изказване.

Предишната задача на X-37B продължи 718 дни и се приземи през 2017 година С кацането на самолета през днешния ден продължителността на програмата стана общо 2865 дни.

Пентагонът, който от ден на ден разчита на галактически технологии, желае от Конгреса да утвърди финансиране на препоръчаните от него Космически сили, които да бъдат нова съществена част от армията на Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР