Секретният космически самолет-робот X-37B на американската армия излетя от Флорида

...
Секретният космически самолет-робот X-37B на американската армия излетя от Флорида
Коментари Харесай

САЩ изстреляха секретен военен робот в Космоса

Секретният галактически самолет-робот X-37B на американската войска излетя от Флорида в четвъртък вечерта върху ракета Falcon Heavy на SpaceX, способна да го достави до по-висока орбита от всеки път.

Falcon Heavy, формиран от три ядра на ракети с течно гориво, свързани дружно, излетя с плач от стартовата си площадка от галактическия център Кенеди на НАСА в Кейп Канаверал в грандиозно политане, излъчено онлайн.

Изстрелването се случи след две седмици фалшиви стартове и закъснения, дължащи се на неприятно време и неуточнени механически проблеми, което накара наземните екипи да приберат космическия транспортен съд назад в своя хангар, преди да продължи с полета.

Успехът дойде две седмици откакто китайският  галактически самолет-робот, прочут като Shenlong, или „ Божествен змей, " беше изстрелян в орбита, добавяйки нов миг към възходящото съревнование сред Съединени американски щати и Китай в космоса.

Пентагонът разкри напълно малко детайлности за задачата X-37B, извършена от галактическите сили на Съединени американски щати в границите на програмата на военните за национална сигурност.

Създаденото от Boeing транспортно средство, почти с размерите на дребен рейс и наподобяващо дребна галактическа совалка, е основано за доставяне на разнообразни потребни товари и осъществяване на софтуерни опити при дългогодишни орбитални полети. В края на задачата си корабът се спуска назад през атмосферата, с цел да кацне на писта, сходно на аероплан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР