Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана (СНБО)

...
Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана (СНБО)
Коментари Харесай

Данилов: Русия лансира корейски вариант за мир с разделяне на страната ни, не го приемаме

Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и защита (СНБО) Олексий Данилов съобщи, че Русия ще предложи на Украйна така наречен " корейски вид " за прекъсване на спора, прераде украинската организация УНИАН.

Той означи, че този път включва делене на страната. " Сега ни оферират корейската версия. Така нареченият конвенционален " 38-ми паралел " (по който са разграничени Северна и Южна Корея - бел. ред.). Ето тук са такива украинци, само че там украинците не са такива. Руснаците в този момент ще измислят какво ли не. Със сигурност знам, че един от разновидностите, които могат да ни предложат, е „ 38-ми паралел “, разяснява Данилов.

Според него обаче в Южна Корея, където е прибавен този вид, считат сходно решение за огромна неточност.

„ Наскоро, до момента в който разговарях с представители на Корея, забелязах... Те считат, че тогава е огромна неточност, че са създали отстъпки... Днес имат проблеми. “, акцентира секретарят на СНБО.

Данилов отбелязва, че Дмитрий Козак, заместник-ръководител на съветската президентска администрация на Русия, „ върви на срещи в Европа с политици от предишното и предава послания посредством тях, че са подготвени на доста отстъпки, с цел да фиксират днешното статукво и да ни накарат да приемем някакво помирение “.

Данилов добави, че има доста маркери, които демонстрират допустима ескалация на военните дейности през февруари 2023 година „ Има доста маркери, по които можем да заключим, че навлизаме в избрана фаза на активизация. “ - заключи Данилов. /БГНЕС, УНИАН

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР