Секретарят на щата Мейн Матю Дънлоп, един от 11-те членове

...
Секретарят на щата Мейн Матю Дънлоп, един от 11-те членове
Коментари Харесай

Нов провал за Тръмп в опита му да се изкара жертва на изборни измами

Секретарят на щата Мейн Матю Дънлоп, един от 11-те членове на образувана от американския президент Доналд Тръмп комисия за следствие на допустима изборна машинация в негова щета на президентските избори през 2016 година, провокира същински скандал, откакто разгласи, че Белия дом и зам.-председателят на комисията Крис Кобач лъжат и пробват някак да " удостоверят " безпочвените обвинявания на Тръмп за сред 3 и 5 милиона незаконно дали своят вот и за измами против него, инспирирани от демократите.
Дънлоп, който е демократ и един от четиримата членове на Демократическата партия в панела, е показал своята позиция в отчет, който е изпратил до ръководителите на комисията – вицепрезидента Майк Пенс и Крис Кобач, написа The Washington Post. Панелът беше закрит през януари тази година, откакто провокира гнева на доста от щатите и не съумя да потвърди по никакъв метод изказванията на Тръмп, а на всичкото от горната страна срещу комисията започнаха няколко федерални правосъдни каузи. Комисията се събра единствено два пъти, а доста от щатите отхвърлиха да ѝ предадат непринудено публични данни за изборите и се стигна до съд. По-активен от двамата ръководители беше републиканецът Кобач, който е секретар на Канзас и по всякакъв начин търсеше метод да потвърди изборни измами против Тръмп в щата, за който дава отговор като изпълнителна власт.
Всъщност Дънлоп даже заведе дело против комисията, откакто твърдеше, че преднамерено е държан на мрачно от републиканското болшинство в панела и дори завоюва отчасти в съда. Освен от Дънлоп, против непрозрачната работа на комисията бяха заведени още 8 каузи. Това докара до разпускане на комисията, само че не и преди Белия дом и Кобач да афишират, че всичко това се случва, макар " забележителното количество доказателства за машинация ".
Според Дънлоп обаче, общо 8000 страници документи, до които той е нямал достъп и е прегледал чак откакто завоюва правосъдното дело против комисията, демонстрират безпочвеността на изказванията на поддръжниците на Тръмп. Секретарят на Мейн дава и образец – с изборни секции, за които се е чакала информация и е нямало публични данни, само че все пак в публични документи от работата на комисията тези секции били посочени като източник на " непозволени изборни практики " и " машинация ". " След като се срещнах с това, към този момент го виждам като опит думите на президента Тръмп, че от 3 до 5 млн. американци са дали своят вот нелегално, да бъдат оправдани от комисията ", безапелационен е демократът.
Той дава и различен образец – по какъв начин икономистът Джон Лот Джуниър, считан за лобист в интерес на Националната оръжейна асоциация в Съединени американски щати (НОА), е свидетелствал пред комисията, че имало инспекции на гласоподаватели на правилото на федералните мигновени инспекции на хора, искащи да се снабдят с огнестрелно оръжие. " Беше сюрреалистично – защо въобще е приказвал този човек”, пита учуденият Дънлоп.
Към момента Кобач не разяснява думите на политическия си съперник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР