Сеизмичните вълни преминават през вътрешното ядро ​​по различен начин, отколкото

...
Сеизмичните вълни преминават през вътрешното ядро ​​по различен начин, отколкото
Коментари Харесай

Силните земетресения разкриха тайните на вътрешното ядро ​​на Земята

Сеизмичните талази минават през вътрешното ядро ​​по друг метод, в сравнение с през външната му част.

Ехото от земетресенията, отразени от центъра на Земята, разкри нови детайлности за структурата на вътрешното ядро ​​на планетата, съгласно изследване, оповестено в списанието Nature Communications.

В продължение на няколко десетилетия се натрупват доказателства, показващи, че твърдото вътрешно ядро ​​на планетата е формирано от обособени пластове, само че тяхната конструкция остава незнайна.

Изследователите разкрили, че вълните минават през вътрешното ядро, което съгласно тях е с дебелина към 650 километра, а не през външната част. Вълните, преминаващи през вътрешността на ядрото, се забавят в една посока, до момента в който вълните, преминаващи през външния пласт, се забавят в другата посока. " Това просто значи, че кристалите на желязото - желязото, преобладаващо във вътрешното ядро ​​- евентуално не са проведени по същия метод, както във външната обвивка на вътрешното ядро. "

Геофизикът Върнън Кормиер от Университета на Кънектикът в Сторс споделя, че проучването е значимо, тъй като разрешава измервания на вътрешността на Земята, което е доста мъчно за реализиране.

Последните открития ще оказват помощ да се разбере по какъв начин се е образувало твърдото вътрешно ядро ​​на Земята - развой, за който се счита, че е почнал някъде сред 600 милиона и 1,5 милиарда години - и каква роля може да е изиграло при оформянето на магнитното поле.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР