Сеизмичната служба на САЩ е регистрирала земетресение на 23 километра

...
Сеизмичната служба на САЩ е регистрирала земетресение на 23 километра
Коментари Харесай

Америка регистрира трусове край Северна Корея, възможно е ново изпитание на ядрено оръжие

Сеизмичната работа на Съединени американски щати е записала земетресение на 23 километра североизточно от Сонджин-Пегам в провинция Янгандо в Северна Корея.

Ядрото на трусовете е било на дълбочина 5 км. В този регион по-рано бяха извършени тествания на нуклеарно оръжие.
Засега специалистите на Съединени американски щати не могат да кажат тъкмо дали става въпрос за земетресения в резултат на ново нуклеарно тестване или за най-обикновено земетресение от естествен темперамент.

Магнитудът е - 2,9 по Рихтер.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Съединени американски щати имат подготвеност за предпазен удар по Северна Корея, в случай че получат достоверни данни, че Северна Корея ще изстреля балистична ракета с нуклеарен заряд за взривяване в атмосферата над Тихия океан, предават международните организации.

Според чиновник от американското държавно управление нуклеарен гърмеж над Тихия океан би бил " гибелен акт " за севернокорейския водач Ким Чен-ун. Севернокорейският външен министър И Йон Хо съобщи на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк през септември, че Пхенян може да взриви водороден заряд над Тихия океан в отговор на враждебната политика и закани на Вашингтон. Той обаче акцентира, че сходно решение може да вземе само севернокорейският водач.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР