Сеизмична карта на Букурещ показва кои са най-опасните зони при

...
Сеизмична карта на Букурещ показва кои са най-опасните зони при
Коментари Харесай

Сеизмична карта на Букурещ показва кои са най-опасните зони при земетресение


Сеизмична карта на Букурещ демонстрира кои са най-опасните зони при земетресение. Най-уязвим е остарелият център. Основен проблем е фактът, че доста здания не са укрепени, а множеството улици там са тесни. При вероятно сриване коли за спешна помощ и екипи на Спешна помощ не биха могли да преминат, оповестява румънската телевизия Канал Д (KanalD).

На заплаха при трусове е изложена и северната зона, като квартал Баняса е измежду най-уязвимите. В риск са още Пантелеймон, Пандури, Друмул Табарей, Крънгаши.

Най-сигурен е бранш 4, междинен сеизмичен риск има в бранш 3 и в част от бранш 2.

 

Данните, предоставени в картата на блоковете, съставляват 80% персонални изследвания (онлайн и на терен), 10% е информацията, предоставена от общините, 10% от данните са от посетителите на уеб страницата.

" Ако картата не се зарежда, това е тъй като земетресението в Турция паникьоса румънците. Десет пъти повече хора влизат в уеб страницата от преди и сървърът не може да се оправи ”,  предизвестява надпис при отварянето на уеб страницата.

При земетресение от над 7 степен по Рихтер в Букурещ би имало 6500 починали и 16 000 ранени, демонстрират най-мрачните сюжети на управляващите. Хиляда здания биха се срутили, а 23 000 биха били съществено повредени съгласно формалните данни на Градския комитет за изключителни обстановки, представени от ПРО ТВ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР