Сегментът на луксозните пътувания в рамките на гръцката туристическа индустрия

...
Сегментът на луксозните пътувания в рамките на гръцката туристическа индустрия
Коментари Харесай

Дестинация за богатите: Луксозните пътувания в Гърция са в подем

Сегментът на първокласните пътувания в границите на гръцката туристическа промишленост е очевидец на емфатичен напредък, подхранван от възходящия интерес към отличителни и първокласни места за отмора. Тази пазарна ниша последователно уголемява своя отпечатък, воден от увеличените разполагаеми приходи и усъвършенствания витален стандарт, се споделя в отчет на Travel and Tour World.
Авангардни технологии в туризма 
Гръцката промишленост за първокласни пътувания се чака да скочи до 2.7 милиарда $ до 2030 година, съгласно отчета.

През 2020 година цената на туристическия бранш от висок клас в Гърция се прави оценка на почти 767.8 милиона $. До 2030 година се чака да скочи до към 2.7 милиарда $, като от 2021 година до 2030 година има общ годишен ритъм на напредък от 11.5%.

Гърция се пробва да притегля туристи през цялата година. Въпреки това към момента са летните месеци на магия, които ги карат, в това число звезди, да бъдат привлечени от островите и курортите, които се появяват в цялата страна и завладяват публичните плажове.

Статистически данни от националните управляващи на Гърция слагат страната като 13-та най-посещавана в международен мащаб, привличайки над 30 милиона интернационалните туристи годишно, най-вече от страните от Европейския съюз и Съединените щати, само че в този момент с интерес от Азия, изключително Китай.

Докладът отбелязва, че растежът на промишлеността за първокласни пътувания в Гърция може да се дължи на многочислените първокласни туристически компании, които възприемат авангардни технологии, с цел да подобрят първокласното пътешестване и да обезпечат първокласни уреди.

Иновации като Oculus Rift за виртуална действителност, Amazon Echo за изкуствен интелект, GoPro и усъвършенствано 3D принтиране се вкарват, с цел да обогатят прекарванията на клиентите при пътешестване, като в допълнение подтикват търсенето в тази промишленост “, се споделя в известието.
Луксозно пътешестване до Гърция в първокласни хотели
В новоиздадения годишен азбучник на най-хубавите нови първокласни хотели от Luxury Travel Intelligence (LTI), три хотела в Гърция са класирани в топ 15. Mandarin Oriental, Costa Navarino и Dolli в Атина са измежду 15-те най-хубави в света.

През 2023 година изследване, оповестено във водещия туристически уебсайт в Съединени американски щати TripAdvisor, откри, че два от десетте най-хубави първокласни хотела в Европа са в Гърция.

Според листата най-хубавият първокласен хотел в Европа е Ikos Dassia, в Корфу. Под номер 4 в листата на TripAdvisor е Ikos Aria на остров Кос.

Гърция  се насочва към нова рекордна година в туризма през 2024 година, споделят представители на промишлеността, акцентирайки ранните резервации.

Настоящата траектория на резервациите за самолетни компании, обхващаща както продадените билети, по този начин и местата, разпределени от самолетните компании за идния сезон, демонстрира евентуален скок на туризма с до 10% през 2024 година в съпоставяне със забележителните върхове, реализирани през 2023 година

Гърция се насочва към най-високото показване за всички времена “, сподели през 2024 година ръководителят на връзките на туристическата група TUI, Ааге Дюнхаупт.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР