Сегед. Унгарски съд е присъдил доживотни присъди на четирима контрабандисти

...
Сегед. Унгарски съд е присъдил доживотни присъди на четирима контрабандисти
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Унгарски съд осъди трима българи на доживотен затвор заради задушени мигранти

Сегед. Унгарски съд е присъдил доживотни присъди на четирима контрабандисти на наказани за ролята им в гибелта на 71 мигранти, които са се задушили в заключен фризер през 2015 година - покруса, която раздруса Европа прочувствено и наля масло в огъня време на рецесията с бежанците в Европа през същата година, написа The Wall Street Journal .
Четиримата мъже - трима българи и афганистански жител - бяха приети за отговорни за ликвидиране и трафик на хора и преди този момент бяха наказани на 25 години затвор. По-строгото наказване от четвъртък, оповестено от държавната осведомителна организация MTI, е окончателното решение на съда, и отбелязва края на този следен от медиите развой.
Трагедията с „ камиона на гибелта ” довела до многочислени жертви, чиито страховити детайлности станаха централна тематика на фона възходящия брой на смъртните случаи в края на 2015 година, когато вълна от хора от Близкия изток и Африка потегли за Европа, като използваше все по-опасни пътища за заобикаляне на граничния надзор.
На 27 август 2015 година австрийската полиция откри камион, зарязан на автомагистрала край село Парндорф, покрай унгарската граница.
След като отвориха вратата, откриха вътре 71 индивида от Ирак, Афганистан и Сирия, измежду които и четири деца - най-много млади мъже, плюс няколко фамилии, бяха открити мъртви, натъпкали в камиона, пътуващ към Западна Европа.
Хладилният камион е бил планиран да не пропуща въздух, а пасажерите вътре в него са почнали да се задушават, блъскали са по вратата, надявайки се да предупредят водача, съгласно присъдата.
Вместо това водачът е избягал, откакто се е обадил на останалите членове на канала за трафик за съвет. В петък четирите мъже публично се извиниха за нещастието с вяра за по-леки присъди. Трима от четиримата няма да имат опция за условно освобождение, а четвъртият би трябвало да излежи минимум 30 години.
Инцидентът оказа помощ имиграцията да попадне в всеобхватния политически спор в Европа. Националистическите политици го възприеха като доказателство за нуждата от стягане на границите и справяне нечовешките контрабандисти. Либералите настояват, че в случай че в Европа стане по-трудно да влязат, все по-голям брой мигранти ще подхващат такива смъртоносни направления - да вземем за пример натоварени надуваеми гумени лодки в интернационалните води от брега на Либия.
Най-общо европейските националисти завоюваха този спор с огради и надзор, ситуирани през основни граници, изключително по продължение на граничната линия на Европейския съюз с Турция. В Италия държавното управление на лявоцентристкото държавно управление, което до предходната година управляваше съдружници с либийски въоръжени групировки, пренебрегвайки недоволствата на групи за отбрана на човешките права, с цел да понижи миграционния трафик през Средиземно море до дребна част. Новото италианското националистическо държавно управление прогони лодките макар че либийците значително са поели към този момент контрола по маршрута досега.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР