Сегашното ръководство на Българския футболен съюз (БФС) може да направи

...
Сегашното ръководство на Българския футболен съюз (БФС) може да направи
Коментари Харесай

Бербатов пред БНР: Изпълкомът на БФС може да опита и през март да няма избор на президент

Сегашното управление на Българския футболен съюз (БФС) може да направи опит да отстрани избора на президент като точка от програмата на идния на 18 март конгрес на съюза, сподели Димитър Бербатов, който беше главен кандидат за поста на предходния конгрес.

Той загуби изборите от Борислав Михайлов, след което оспорва легитимността на избора.

" Може би тогава трябваше да съм още по-краен и пряк на трибуната, само че не си го разреших. Не си го разреших, с цел да могат да видят хората, присъстващите, сами да се убедят защо става въпрос. И те се убедиха, защото след това получавахме доста позвънявания, а и към момента получаваме, от клубове, от тимове, които към този момент виждат защо става въпрос и е ставало въпрос. Изразиха страдание, че не се стигна до балотаж. Догодина, живот и здраве, към този момент картинката ще е друга ", сподели Бербатов пред БНР.

В момента екипът му събира декларациите от недоволните от ръководството на Михайлов клубове, посредством които да се подсигури конгресът през март да е избирателен.

" Конгресът е постоянен, избирателен, на 18 март вписан в Търговския указател. Но един месец преди конгреса могат да се вършат промени в дневния ред. Може да се промени. Това може да го промени, несъмнено, Изпълкомът на БФС. И ние имаме такива съмнения, че може би, ще се опитат нещо такова. И с цел да не се стига до там - ето по закон и правилник, както предишния път, заявления от клубовете се събират и се състои избирателен конгрес ", уточни Бербатов.

На критиците, които настояват, че поколението на Бербатов може да се провали, както златното потомство от 90-те, той отговори:

“Власт, пари и популярност се ръководят най-трудно. За мой шанс съм живял в чужбина и освен аз, Мартин и Стилян също сме видели по какъв начин могат да се управляват тези неща. И с верния екип и точните хора нещата ще се случат “.

По мотив на “Левски “ и тяхната клубна поддръжка за Борислав Михайлов на конгреса, както и изказването на Станимир Стоилов, че не изпитва неприятни усеща към Бербатов, той сподели:

“Нормално е Левски да поддържа Михайлов, макар че ние ги поканихме на срещата с клубовете на стадион “Българска войска “. Идеята ми е, че не би трябвало да има разделяне сред клубовете отвън терена. Разбираемо те тогава не пристигнаха. Но аз не мога да задължа който и да било да гласоподава за мен. Всеки гласоподава за който желае. Видях Наско Сираков на конгреса и му споделих, че съм щастлив, че сме работили дружно в националния тим - когато усъвършенствах върха на Христо Бонев, те със Стоилов се радваха. И през есента му споделих: Надявам се да гласуваш по съвест, както мислиш, че е вярно. Ние отново ще търсим Левски, и несъмнено ще отида на техен мач, аз към този момент се пробвам да влизам в ролята на човек, който следи всичко. “

Бербатов разяснява още, че би трябвало да има нов народен тим, само че да е стилен и без писта.

“Вече зависи дали би трябвало да се бутне сегашният и да е на неговото място, или да е на друго отзивчиво място. И да не е за 100 000 индивида, да не е мегаломанско. Нека е за 40 000 “, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР