Сегашното мнозинство едва ли ще излъчи правителство – по-вероятно е

...
Сегашното мнозинство едва ли ще излъчи правителство – по-вероятно е
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Ако има правителство ще е с тесен хоризонт, изборите може да променят много

Сегашното болшинство надали ще излъчи държавно управление – по-вероятно е да се стигне до предварителни избори, само че е допустимо да се сформира кабинет, който няма да е с дълъг небосвод на деяние. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Николай Ненчев.

„ Имаме типичен образец по какъв начин политиците мислят тяснопартийно и въз основа на персоналния си интерес вместо да мислят за страната “, уточни той.

По думите му, политиците би трябвало повече да обмислят и по-малко да приказват – „ да са бързи на слушане и мудни на говорене “.

Вместо това са били прекрачени всевъзможни червени линии.

Ненчев сложи въпроса за какво се стига до рецесия тъкмо в този миг и кой е подсказал на Борисов мандатът за ротацията да бъде 9 месеца. Той разяснява, че мандатът би трябвало да е най-малко година – тогава нямаше да се стигне до спешна обстановка преди европейските избори.

Според него обаче съставянето на държавно управление не трябва да е непременно.
„ Нищо не трябва да се случва непременно, би трябвало да следваме полезностите си и отговорността към страната “, уточни Николай Ненчев.

„ Проблемът е в това, че не видяхме сливане към стратегия и цели, приказва се по-скоро за това кой ще бъде и кой няма да бъде “, установи някогашният министър на защитата.

Той изрази противоречие с тезата, че едни предварителни избори няма да трансформират нищо – прекомерно евентуално е обстановката да бъде радикално изменена. Според него е допустимо КОД да влезе в Народното събрание, само че не е изключено и популистки план да набере скорост, както и да бъде легитимирана ролята на Движение за права и свободи за бъдещо ръководство.

Николай Ненчев разяснява изказванията на две от дребните организации в Демократична България – Зелено придвижване и Средна европейска класа – които обявиха, че няма да гласоподават за кандидат-премиер от ГЕРБ.

Според него това ще докара до доста тежък вътрешен проблем. По думите му, има риск от съществено разделяне вътре в Народно събрание.

„ Имаме 160 депутати, които дефинират себе си като евроатлантици. Кога България ще има по-добра опция от тази да осъществя националните си цели? “ – уточни Николай Ненчев.
България е в първата петица страни по произвеждане на муниции и на фона на войната в Украйна би могла да ускори оптимално военната си промишленост, това обаче не е направено.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР