Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е

...
Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е
Коментари Харесай

Медведев: Зеленски знае исканията ни - пълна капитулация на киевски режим 

Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е нищо повече от " загрявка за деца " преди бъдещи претенции " за цялостна капитулация на режима в Киев ". Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент и министър председател на страната Дмитрий Медведев в канала си в " Телеграм ", представен от ТАСС.

Той обърна внимание на думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, който разгласи отхвърли си да води разговор със страни, които слагат ултиматуми.

" Настоящите " ултиматуми " са детска загрявка за настояванията в бъдеще. И той ги знае: цялостната капитулация на киевския режим при изискванията на Русия ", предизвести Медведев.



По-рано Зеленски сподели, че сега не е подготвен да договаря с Москва. В изявление за CNN той сподели: " Това е мой принцип, не приказвам с тези, които слагат ултиматуми ". Според него Руската федерация няма предпочитание да договаря по градивен метод. Зеленски отговори утвърдително и на въпроса дали ще се " бори до дъно " и добави, че съглашение сред двете страни може да бъде подписано, откакто Русия напусне украинските територии, без да прецизира какво има поради.
От началото на нашествието на Русия в Украйна Медведев се трансформира в един от главните представители на съветските позиции и то се отличава с най-острите измежду тях.

През януари 2020 година Медведев пое поста на заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия много ненадейно след сато отстъпи поста министър председател на Михаил Мишустин и откакто дълги години беше апетитен като дясната ръка на Владимир Путин, като даже с него си " размениха " постовете на министър председател и президент, с цел да бъде изпълнено конституционното ограничаване за мандатността. Все отново длъжността заместник-секретар на Съвета за сигурност бе основана особено за него, такава не съществуваше преди, а ръководител е Владимир Путин. За две години обаче Дмитрий Медведев мина на назад във времето и рядко се чуваше неговия глас.
/www. dnes. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР