Сега всяка компания може да създаде свой собствен чатбот или

...
Сега всяка компания може да създаде свой собствен чатбот или
Коментари Харесай

NVIDIA представя AI Foundations – облачна услуга за обучение на генеративен ИИ

Сега всяка компания може да сътвори собствен личен чатбот или услуга за превръщане на текст в изображение, в случай че разполага с задоволително материали за образование

Емил Василев преди 49 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:46 | 20.03.2023

Александър Аузан пред Forbes: „ Русия изгуби основния си коз “

АвтомобилиИван Давидов - 9:22 | 21.03.2023

5 здрави Мерцедеса, които ще ви откарат до Рая. И други 5, които ще ви откарат до гробището… за коли

АвтомобилиИван Давидов - 9:39 | 20.03.2023

ТОП 10 на колите, които изкарват по милион километра

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

През последните месеци настъпи ерата на корпоративния изкуствен интелект. Общественото въодушевление по ChatGPT след стартирането му на пазара през ноември предходната година отвори шлюзовете на корпоративния интерес и сложи началото на присвояване на дял в цялата промишленост, като всяка огромна софтуерна компания се бори да съобщи претенциите си на този преуспяващ пазар, като включи генеративни функционалности на ИИ в съществуващите си артикули. Големи играчи, измежду които Гугъл, Microsoft, Meta и Baidu, към този момент се борят за пазарна доминация със своите огромни езикови модели, до момента в който всички останали – от Adobe и AT&T до BMW и BYD – се пробват да намерят приложение на революционната технология.

Най-новата оферта за облачни услуги на NVIDIA, AI Foundations, ще разреши на фирмите, които нямат време и средства да създават лични модели от нулата, да „ построяват, усъвършенстват и ръководят персонализирани огромни езикови модели и генеративни модели на изкуствен интелект, които са подготвени със лични данни и са основани за техните неповторими задания в съответната област “.

Тези модели включват NeMo, мотор на NVIDIA за генериране на текст към изображения и съперник на DALL-E 2, BioNemo, отклонение на модела NeMo, фокусирано върху откриването на медикаменти и молекули, основано за общността на медицинските откриватели и Picasso, изкуствен интелект, кадърен да генерира изображения, видео и „ 3D приложения за повишение на продуктивността за творчество, дизайн и цифрова симулация “, съгласно известието от вторник. И двата разновидността на NeMo към момента са в ранен достъп, а Picasso остава в частен прелиминарен обзор макар новината от вторник, тъй че ще мине известно време, преди някой от тях да бъде пуснат за необятната аудитория. NeMo и Picasso работят на новата платформа DGX Cloud на NVIDIA и в последна сметка ще бъдат налични посредством онлайн портал.

Тези облачни услуги, насочени към предприятията, действат като празни шаблони, в които фирмите могат да вливат личните си бази данни, с цел да се образоват върху съответни данни, тъй че, до момента в който нещо като изкуствения разсъдък Bard на Гугъл се образова върху (и ще черпи) данни от целия интернет, с цел да даде генериран отговор, изкуственият разсъдък на NVIDIA ще разреши на фирмите да приспособяват сходен изкуствен интелект към личните си характерни потребности, употребявайки личните си данни. Моделите могат да бъдат подготвени с от 8 до 530 милиарда параметри, което е повече от три пъти повече от 185-те милиарда параметри, които дава езиковия модел GPT-3.5 на ChatGPT.

Представете си StableDiffusion, само че подготвен за Getty Images с действителното позволение на Getty. NVIDIA разгласи такава система във вторник, построена въз основата на облачната услуга NeMo: поредност от модели за превръщане на текст в изображение и текст във видео, „ подготвени върху изцяло лицензирани активи на Getty Images “, се споделя в прессъобщението от вторник. Getty Images ще дава хонорари на създателите върху всички доходи, генерирани от моделите.

BioNeMo, употребява същите механически основи като самия NeMo, само че е ориентиран напълно към откриването на медикаменти и молекули. Според известието от вторник, Bio NeMo дава опция на откривателите да настройват тънко генеративни приложения с ИИ върху личните си данни и да извършват изводите на моделите с ИИ непосредствено в уеб браузър или посредством нови облачни API, които елементарно се интегрират в съществуващи приложения.

BioNeMo фрапантно форсира нашия метод към откриването на нови медикаменти. С него можем авансово да образоваме огромни езикови модели за молекулярна биология върху лични данни на Amgen, което ни разрешава да изследваме и създаваме лечебни протеини за идващото потомство медикаменти, които ще оказват помощ на пациентите.

заяви в изказване Питър Грандсард, изпълнителен шеф на отдел „ Терапевтично разкриване на биологични медикаменти “ в Amgen

При стартирането ще бъдат налични шест модела, измежду които AlphaFold2 на DeepMind, ESM2 на Meta AI и ESMFold, планирани модели ProtGPT-2, DiffDock и MoFlow. Според фирмите включването на планирани модели, основани на ИИ е помогнало да се редуцира времето за образование, употребявайки патентовани данни на Amgen за антитела от нормалните три месеца до четири седмици.

NVIDIA разгласи сходно партньорство и със Shutterstock. Сайтът за изображения ще употребява Picasso за генериране на 3D обекти от текстови подсказки като нова функционалност в границите на Creative Flow, като възнамерява да я предложи на Turbosquid.com и на идната платформа Omniverse на NVIDIA.

Партньорството ни с NVIDIA в региона на генеративното 3D ще даде опция за основаване на идващото потомство принадлежности за 3D сътрудници, като доста ще понижи времето, належащо за основаване на красиво текстурирани и структурирани 3D модели. Това първо по рода си партньорство задълбочава тактиката ни за потребление на големия фонд от метаданни на Shutterstock за стартиране на пазара на нови артикули, принадлежности и наличие. Като комбинираме нашето 3D наличие с моделите на NVIDIA и използваме съответните ни платформи за маркетинг и разпространяване, можем да се възползваме от извънредно огромна пазарна опция.

казва в известието основният изпълнителен шеф на Shutterstock Пол Хенеси

NVIDIA си партнира и с Adobe като част от самодейността на Adobe за достоверност на наличието, която има за цел да увеличи прозрачността и отчетността в процеса на образование на генеративния изкуствен интелект. Предложенията на CAI включват лист „ не обучавайте “, сходен на robot.txt, само че за изображения и мултимодално наличие и непрекъснати етикети за генезис, които ще разказват в детайли дали обещано произведение е генерирано от ИИ и от кое място. Двете компании оповестиха и проектите си да включат доста от функционалностите на Picasso непосредствено в пакета програмен продукт за редактиране на Adobe, в това число Photoshop, Premiere Pro и After Effects.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР