Сега трябва да видим какъв ще е мащаба на руската

...
Сега трябва да видим какъв ще е мащаба на руската
Коментари Харесай

Бечев: Ако генералите на Путин са професионалисти, няма да натискат за победа по повод 9 май

Сега би трябвало да забележим какъв ще е мащаба на съветската атака, която се приготвя в Донбас. В момента единствено следим техните подготвителни дейности и можем единствено да допускаме какъв ще е размера, какви ще са въоръженията, които ще са нужни на Украйна, с цел да се пази. 

Това разяснява за бТВ политологът Димитър Бечев. 

Всичко може да се чака от Русия, само че в обстановка на война има и ограничавания, някакви материални условия. Очевидно е, че завоюването на цяла Украйна и на Киев е невероятно. Една атака в Донбас е доста по-лесно осъществима, тъй като региона е съседен на Русия, уточни той.

С спомагателното въоръжаване на Украйна по-скоро войната ще продължи по-дълго, тъй като в случай че Украйна удържи своите позиции, Русия надали ще се откаже от желанията си. Но пък е значимо да се каже, че в един подобен спор дипломацията и бойните дейности вървят ръка за ръка. Ако не успее проекта на Русия да завладее Донбас, това ще даде подтик и на диалозите. Защото това, което следим на дипломатическата маса е по-скоро реплика на договаряния. И двете страни мислят, че времето върви в тяхна изгода - Русия мисли, че може да завладее повече територии, а Украйна блокира съветските дейности, което ще е от изгода за бъдещи договаряния, изясни той.

Историята ни учи, че когато политиците се месят в проектите на военните, нормално резултатът не е доста добър за съответната страна. Не бих се учедил Путин в действителност да оказва напън над военните си да се забързат, с цел да отбележат победа за девети май, тъй като символиката е доста значима за режима му. Но в случай че генералите му са префесионалисти, те би трябвало да му кажат, че графика на бойните дейности и правенето на тектически проекти би трябвало да е функционалност от ситуацията на терен, а не съгласно проектите на властта. Това е значимото, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР