„Сега сме в окоп. Когато някакъв човек е казал, че

...
„Сега сме в окоп. Когато някакъв човек е казал, че
Коментари Харесай

Нов военен министър по време на война: Как смяната на Янев ще се отрази на българската позиция?


„ Сега сме в окоп. Когато някакъв човек е споделил, че пръстът му е на копчето, ти си във война “, разяснява в „ Тази заран “ политическият пиар Арман Бабикян.

„ Когато преди два дни поискахме оставката на военния министър Стефан Янев, всички сметнаха, че това е някакво подчертаване. Масовата аудитория се хвана за това, че той не бил споделил думата „ война “, а „ интервенция “. Разбира се, че това е безумство, само че в изявленията на Янев имаше и други доста притеснителни неща. Той казваш, че няма потребност да следваме проевропейска политика “, разяснява Бабикян.

„ Обикновено в сериозни обстановки си проличава кой кой е. Дори Стефан Янев да се е справил като длъжностен министър, в този момент, когато трябваше да покаже не просто политическа визия, а преданост към държавната политика и политиката на нашите съдружници, той ерозира доверието към себе си. Ние сме член на Европейски Съюз и НАТО – това са нашите съдружници. Нито Руси, нито Беларус са наш съдружник “, разяснява от своя страна Борислав Цеков от Института за съвременна политика.

„ Нещата не свършват със Стефан Янев. Това, което направи неприятно усещане, е методът, по който беше заменена кандидатурата на Тодор Тагарев в последния миг. Нямам информация по какъв начин е протекла полемиката, само че доколкото чуваме преразкази, е било опция от страна на Българска социалистическа партия, заплашвайки кабинета “, сподели Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

По думите му България е най-пропутинската страна в Европа.

„ През 2019 година имахме 62% утвърждение на Путин. По-голямо утвърждение има единствено в Русия. Сега се случи нещо доста забавно. 2020-2021 година стартира смяна. Вчера данните, които бяха оповестени, са, че за първи път имаме превръщане на тренда и повече хора не утвърждават Путин. Одобрението е към 30%, което е съвсем двоен спад “, разяснява Безлов.

Според Арман Бабикян съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова би трябвало да бъде експулсирана, откакто назовава ръководещите ни и нас самите „ подлоги “. По думите му един посланик не може да си разреши този език.

Според Борислав Цеков най-малкото, което може да се направи, е тя да бъде извикана в Министерство на външните работи за пояснение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР