Сега, след като първите пилотирани полети на СпейсЕкс и Боинг

...
Сега, след като първите пилотирани полети на СпейсЕкс и Боинг
Коментари Харесай

Блу Ориджин ще изстреля човек в космоса до края на 2019-та година

Сега, откакто първите пилотирани полети на СпейсЕкс и Боинг се обрисуват да са факт при започване на 2020-та година, наподобява, че втората американска компания, която ще изпрати хора в космоса, ще е Блу Ориджин. Напомням на читателите, че първата бе Върджин Галактик, която през декември 2018-та и февруари 2019-та съумя на два пъти да изстреля хора в галактическото пространство по суборбитална траектория. Подчертавам, че Блу Ориджин, сходно на Върджин Галактик, е суборбитална компания, до момента в който СпейсЕкс и Боинг целят орбитални полети до МКС. 

Новината, че Блу Ориджин възнамерява да изпрати човек в космоса до края на 2019-та, бе оповестена от шефа на компанията към отдела за продажби Ерика Вагнер. 

Към сегашния миг галактическият транспортен съд “Ню Шепърд ” е летял неколкократно на суборбитални пътешествия, като във всички случаи капсулата се е завръщала на Земята наред. По време на последния полет през май тази година “Ню Шепърд ” изведе в космоса 38 научни опита, от които 9 бяха за потребностите на НАСА, а 29 – частни. Досега полетите на кораба са били безпилотни, само че към този момент е извънредно време Блу Ориджин да се осмели да изстреля човек. 

Кадър от излитането на кораба “Ню Шепърд ” през месец май тази година. Photo credit: Blue Origin

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР