Сега ще си изкараме едно спокойно лято, а есента ще

...
Сега ще си изкараме едно спокойно лято, а есента ще
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Сега ще си изкараме едно спокойно лято, а есента ще ни представят сметката

Сега ще си изкараме едно умерено лято, а есента ще ни показват сметката, тъй като не внимаваме. Това съобщи математикът проф. Николай Витанов във връзка разпространяване на ковид у нас.
Четири фактора пречат на делта разновидността да се популяризира изцяло - имунизацията, отпускарският сезон, РЗИ-тата и конкуренцията. Делта разновидността се пробва да се бори, само че към този момент битката му е несполучлива, акцентира математикът.

По думите на Витанов събирането на доста хора на едно място неизбежно води до разпространяване на болестта.

Делта разновидността е борбен и до септември месец ще се пребори с конкуренцията на английския вид – хората ще се приберат, ще стане по-студено и РЗИ-тата няма да могат да го спрат, предизвести математикът.

Проф. Николай Витанов регистрира, че това, което ще ни остане в битката против делта разновидността е имунизацията, която не върви. Ние имаме много проблеми с имунизацията, посочи математикът. Според него други ограничения могат да преборят антиваксърското страшилище. Теоретично може да се пребори антиваксърското страшилище, само че на практика няма да стане. Наесен ние няма да сме на 70% имунизирани, а на 35%, регистрира проф. Витанов.
„ Вирусът ще си се популяризира и ще се вдигне нова вълничка. Въпросът е новата вълна да преживеем и методът е един “, означи проф. Витанов.

Той предизвести, че в случай че допуснем разпространяването на делта разновидността незабавно ще се промени обстановката на страната, която се намира в зелената карта. Трябва да се ускори имунизацията, тъй като ще преодолее всичко друго, което се опитаме да създадем, добави проф. Витанов.

„ Опасността е действителна, само че не към този момент, а есента ще ни показа сметката за това, че в този момент не взимаме ограничения. Ако пробие процесът на рухване ще спре и броят на дейните случаи ще тръгнат нагоре “, безапелационен бе проф. Витанов.

Николай Витанов не приема рецензията на Националния център за публично здраве (НЦОЗА), че рецесията с ковид се управлявала политически, вместо медицински. При тези условия здравната система се оправи прелестно. Кой не се оправи прелестно от медицинските експерти – РЗИ-тата ли, лекарите ли, медицинските сестри ли?, запита проф. Витанов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР