Сега се нуждаем от братство повече от всякога, заяви Папа

...
Сега се нуждаем от братство повече от всякога, заяви Папа
Коментари Харесай

Папа Франциск: Сега се нуждаем от братство повече от всякога

Сега се нуждаем от приятелство повече от всеки път, съобщи Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в обичайното си коледно послание "Урби ет орби " ( "Към града и към света "), съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес и ТАСС.

"В този исторически миг, белязан от екологична рецесия и съществени стопански и обществени несъответствия, задълбочени от пандемията от ковид, се нуждаем повече от всеки път от приятелство, основаващо се на откровена обич, на способността да приемем другия от нас човек, да съпреживеем страданията му, да се грижим за някого, който не е част от нашето семейство, народност или вяра. Той е друг, само че е наш брат или сестра ", сподели Светият отец.

В обръщението си папата прикани страните да споделят имунизациите си против ковид и акцентира, че издигането на стени от шовинизъм не може да спре пандемия, която не признава граници, показва Ройтерс. Ваксината против ковид би трябвало да е налична за всички, преди всичко за слабите и нуждаещите се. Не бива да позволяваме прояви на шовинизъм и индивидуализъм във връзка с имунизациите, сподели Франциск. Той прикани също да не се поддаваме на "законите на пазара и патентите, и да ги издигаме над законите на любовта ".

Папата се помоли на Бог за мир във всички точки на войни и спорове - от Нагорни Карабах и Източна Украйна, през Ливан, Либия и Сирия, Ирак и Йемен, до Близкия изток и Източното Средиземноморие.

Заради въведените от италианските управляващи ограничавания папата направи обръщението си не както нормално от балкона на базиликата "Свети Петър ", а от зала в Апостолическия замък. Посланието му беше излъчено по малкия екран и в интернет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР