Сега съдебният процес ще навлезе във втора фаза, за да

...
Сега съдебният процес ще навлезе във втора фаза, за да
Коментари Харесай

Извършителят на най-тежкото антисемитско нападение в историята на САЩ - виновен за 11 убийства

Сега правосъдният развой ще навлезе във втора фаза, с цел да се дефинира дали виновникът да бъде наказан на гибел или на пожизнен затвор.

Срещу Робърт Бауърс, 50-годишен бял водач на камион, е повдигнато обвиняване, че през октомври 2018 година е направил 11 убийства в синагогата " Дървото на живота " в Питсбърг, в североизточната част на Съединените щати. Деянието е осъществено по антисемитски подбуди, което утежнява виновността на наказания.

Според федералната прокуратура на Пенсилвания, която удостовери пред Агенция Франс Прес първичните известия от присъстващите в Питсбърг медии, правосъдните заседатели са водили петчасов спор, с цел да стигнат до първата част от присъдата. Бауърс беше приет за " отговорен " по всички 63 обвинявания против него.

Освен установяването на виновността, главният въпрос в този развой от две елементи е смъртната присъда, която може да бъде произнесена от федералните съдилища на Съединени американски щати.

Процесът се организира на фона на зачестилите антисемитски прояви в Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР