Сега проверям, че разговорът ми с Лоис се е случил

...
Сега проверям, че разговорът ми с Лоис се е случил
Коментари Харесай

Великият арт-директор, визионерът Джордж Лоис си отиде на 91 години

Сега проверям, че диалогът ми с Лоис се е случил преди 10 години, средата на април. Съвсем забравих по какъв начин го открих, по какъв начин му се обадих от студиото на Дарик, защо сме си говорили преди и по-късно, само че помня, че си бях купил една негова книга преди този момент и настървено гледах работите му, разгръщането на концепциите, чудесата, които е правил. Революция през днешния ден, гражданска война на следващия ден.Починал е на 91-годишна възраст.

От безконечното разглеждане на онази книга помня, че той правеше каквото си изиска.Дълго търсих изявлението, което съм направил — не всеки път съм съзнателен с архива си, само че го открих. Ето го такова, каквото е.Случило се е тъкмо преди 10 години.И стартира по този начин:

Той е същинската “тежка категория ” в рекламата. Световноизвестният рекламист Джордж Лоис е от тези хора, които трансформират вечно нещата, с които се захващат. Така е с рекламата – за последните 50 години той е направил толкоз революционни неща, че е мъчно да откроим четири или пет. Ако споменем единствено кориците му за списание Esquire от 60-те години – незабравими са всички, единствено те са задоволителни. Кой различен би си разрешил да постави червило на Никсън? Или да показа Мохамед Али като Свети Себастиан, разпънат и прободен; или Анди Уорхол, потъващ в доматена чорба и какво ли още не…

Като прибавим към това и рекламната акция на MTV, която действително изстрелва музикалната телевизия в космоса, към този момент е ясно за какво толкоз доста искахме Джордж Лоис да бъде посетител на “Иноваторите ”. Джордж Лоис постоянно се е пазел от препоръките да бъде деликатен и обича да прави неща, които стряскат и изненадват.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР