Сега Пекин е дом на повече милиардери от всеки друг

...
Сега Пекин е дом на повече милиардери от всеки друг
Коментари Харесай

Пекин е градът с най-много милиардери в света

Сега Пекин е дом на повече милиардери от всеки различен град в света, съгласно последната годишна ранглиста на богатите на сп. „ Форбс ”, заяви BBC.
Китайската столица добави 33 милиардери предходната година и в този момент е хазаин на 100, заяви бизнес списанието. С това излиза пред Ню Йорк, който е хазаин на 99 и държеше челното място през последните седем години.
 Влад Тенев - първият българин в листата на Forbes за най-богатите в света Влад Тенев - първият българин в листата на Forbes за най-богатите в света
Създателят на платформата за търговия с акции без комисионни Robinhood Влад Тенев oфициaлнo стана пъpвият милиapдep, poдeн в Бългapия,...
Бързото ограничение на COVID-19 от Китай, възходът на софтуерните компании и фондовите пазари му помогнаха да заеме първо място.
Въпреки че в този момент Пекин има повече милиардери от Голямата ябълка, общата чиста стойност на милиардерите в Ню Йорк остава 80 милиарда щатски $ (58 милиарда лири) по-голяма от тази на техните сътрудници в Пекин.
Най-богатият гражданин на Пекин е създателят на приложението за шерване на видео TikTok и основен изпълнителен шеф на компанията майка ByteDance.
Неговата чиста стойност се удвои до 35,6 милиарда $. За съпоставяне най-богатият гражданин на Ню Йорк, някогашният кмет Майкъл Блумбърг, има положение на стойност 59 милиарда $.
 Forbеs: За 1 година европейските милиардери забогатяха с 1 трилион $ Forbеs: За 1 година европейските милиардери забогатяха с 1 трилион $
Богатството на европейските милиардери се е нараснало и доближи 3 трилиона $, откри Forbеs. Най -богатите хора в света са оста...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР