Сега отиваме на барчето да пием кафе - изфъфли отговорно

...
Сега отиваме на барчето да пием кафе - изфъфли отговорно
Коментари Харесай

Млад Мъж Видя Как Дете Се Дави В Езерото Загорка, Извърши Същински Подвиг!

" Сега отиваме на барчето да пием кафе " - изфъфли отговорно малчуганът на забележима възраст към 4 година и ние единствено се усмихнахме на неговата убеденост за ефективно присъединяване в заниманието на възрастните, които се бяха спрели край него.

Дали направихме и 5-6 крачки и току зад тила ни се изтърколи колелото с детето, стремглаво ориентирано към водата по бетонирания стръмен бряг на езерото, което ги погълна незабавно, а от горната страна където потънаха, не останаха даже кръгове. Секунди, насечени на мигове смут, ступор и гонещи се мисли за реакция и увереност.

В този миг млад мъж изтича около нас, влезе във водата, до момента в който тя му беше до бедрата той стъпваше на твърдо и в идващия момент и той потъна внезапно. Страшно! От двамата нямаше диря. И за наслада на всички нас, мъжът се появи, стискайки дребния. Излязоха и двамата, детето се разплака, майката - бременна жена, видяхме едвам в този момент, дружно с още една жена.

Спасителят клекна край момченцето, хвана го за рамото и се опита да го успокои: " Не плачи, я виж, и аз съм влажен целия като теб. " Майката извади телефон и се опитваше да звънне на бащата на детето, само че беше в цялостен потрес.

В последният миг се притича и още един човек, който подхвана момченцето от спасителя му. После двамата извадиха от езерото и злощастното колело.

Всичко се разигра за не повече от 10 секунди - от рухването на колелото, до изваждането на дребния.

Мъжът, избавил детето, е от Стара Загора и се споделя Петко (самият той не пожела да се написа повече за него), който за случая сподели единствено: " Не се поколебах и за секунда да спася детето. Все отново и аз съм татко, щерка ми е може би на възрастта на този хлапак. "

Родителите на Христо са извънредно признателни на Петко. За тях той е същински воин!

Оказа се, че самият Петко не е добър плувец, само че както показа самият той:

" Не мисля, че съм направил нещо изключително. Всеки татко би реагирал по метода, по който го направих аз. Прибрах се у дома целият влажен, щерка ми ме прегърна с дребните се ръчички и чак тогава освободих насъбраната страст и сълзите ми потекоха. Разказах на брачната половинка ми какво се случи и се прегърнахме тримата. "

А мястото край езерото си е рисково. Алеята е тясна, в профил към водата няма никаква бариера. Там деца и възрастни карат колела, ролери, кънки - какъв брой е да се отклониш леко или да изтървеш ръководството на колелото, а наклонът на бетонния бряг единствено ще усили скоростта на рухването. Ето, майката беше до рожбата си и все пак не можа да предотврати случая. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР